djur och gamla prylar.

Idag åkte Marcus till en tatueringsmässa i Växjö med en kompis, så jag och Harry fördrev tiden med att åka till Eksjö. Vi gick i affärer och tittade lite på torget där det var någon slags "bondmarknad". Det fanns inte så många stånd men vi hade trevligt ändå. Tittade på kossorna och grisarna, och hästen som de större barnen fick rida på.
Vi gick även till en antikaffär jag gillar. Har inte varit där på ett år så det var kul att titta på alla nya saker dom fått in. Det är en jättehärlig affär med allt man kan tänka sig. Så fort man kliver innanför dörrarna känns det som man kommer in i en annan värld. Tänk er ett jättegammalt hus med knakande golv, tjocka tyger på väggarna, inte så mycket ljus, möbler som står lite överallt (dock inte mot väggen) och gamla snirkliga fågelburar som pryder varenda byrå och bord. Man skulle kunna gå i flera timmar och ändå inte hinna se varenda pryl. Dom har dessutom ett rum fullt med 50-talsprylar. Där är väggarna kläda med zebratyg och bilder på pinupor (I like!) och ett stort Fantomen-flipperspel står bredvid ett ställ emd gamla klänningar med vida kjolar. Gamla skyltar från fabriker sitter uppe på väggarna och väskor, lådor och lampor hänger, står och ligger lite överallt. Det finns så himla mycket att se, undra över, snubbla på och drömma om. Idag fyndade jag en gammal planch. Åk dit om ni har vägarna förbi Eksjö under jämna veckor! :P
 



Lägger upp bilder på dagens fynd imorgon.


Kommentarer
Postat av: g.mormor

Shoppade löjtnant Köpberg något. Han hade ju börsen med sej i alla fall. Ska nog besöka antikaffären när vi kommer ner nästa gång. Det blir om några veckor. Vi ska åka till Helsingborg till L moster, hon väntar på oss, sen kanske lite Danmark o lite hem igen. Ha de!!

Kram

2010-09-26 @ 10:48:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0