MVC-besök

v.38+4

Idag var jag på undersökning på mödravårdscentralen. Bebisen växer som han ska och ligger som han ska inför förlossningen. Järnvärdet har varit lite lågt förut men sedan jag började äta järntabletter har det stigit till en bra nivå. Skönt!
Bokade in ännu en tid den 7 september men jag hoppas verkligen att han ska ha kommit ut till dess.


Såhär såg vår älskade lilla kille ut i vecka 17:


♥ ♥ ♥

Shoppingsugen och småsjuk

v. 38+3

Igår kom min gamla vän Cissi och hälsade på. Hon är gravid i vecka 27 med (vad jag i alla fall tror) är en liten tjej. Vi spenderade dagen med massa fika i form av blåbärsbullar och kladdkaka och senare thaibuffé och letande efter bebis- och mammakläder på stan. Det var skönt att ha någon att prata med om växande magar, namnförslag, gravidminnen och fasor inför förlossningen.


Cissi hade med sig en present till bebisen. Cool! ♥


När man går så här i väntans tider hinner man hitta många snygga saker man gärna vill ha. Just nu är jag väldigt sugen på de här söta kläderna från Emy Little - ett företag som designar moderna folklore-plagg till små barn. Tänk bara hur cool bebisen skulle vara i den här supersöta svarta tröjan med blombroderier på ryggen och de gula små knäbyxorna med röda hjärtan. Eller varför inte i en scarf med röda blommor? Som upplagt för lite dans till tonerna av ett dragspel!





Idag känner jag mig väldigt seg och trött. Har ont i huvudet och svettas. Ska nog sova lite middag nu och hoppas på en bättre eftermiddag!



 


Förvärkar, svullna fötter och en evig väntan

Det här blir en liten smygstart av nya bloggen harry & mamma eftersom Harry i skrivande stund fortfarande bor i min mage. Han är beräknad att komma till världen den 5 september, så snart kan han vara med och blogga!
Bloggen kommer handla om allt som hör till en ung mammas vardag - blöjbyten, sömnlösa nätter, bebiskläder och amning, men även hur det är att vara nyinflyttad i en liten stad, hur man håller kontakten med sina vänner och hur man hinner umgås med sin pojkvän trots att man har en liten bebis. 



v.38+1
De sista veckorna har inneburit en konstant väntan på att lillkillen i magen ska vilja komma ut men samtidigt är jag rädd att jag inte tar till vara på den lilla tid som är kvar. Visst är det jobbigt när fötterna är så svullna att man inte längre får på sig skorna eller när man inte kan sova på nätterna för att ryggen värker och bebisen sparkar sönder ens revben, men jag har ju ändå vant mig vid att ha det så. När bebisen väl är född och jag står där oduschad och trött med en sladdrig mage kommer jag sakna att alltid vara hungrig, att någon annan knyter mina skor, att alla tröjor är för korta där fram, att få halsbränna och bristningar, att bli andfådd av att bara stå och att alltid känna någon sparka i magen..
Men just nu vill jag bara att han ska komma ut!

RSS 2.0