möbelfix.

Jag har precis anmält mig till en kurs på Studieförbundet Vuxenskolan - Fixa dina möbler. Jag tänkte klä om min gungstol/fåtölj, dels för att jag vill ha ett annat tyg på den men också för att jag inbillar mig att det kan vara bra för min "framtida karriär" att ha lite koll på hur man klär om möbler. Så nu letar jag tyg för fullt. Grått ska det vara, antingen i nåt coolt material som mocka eller manchester eller med nåt fint 50-talsmönster. Lättare sagt än gjort. Vet ni var man kan hitta möbeltyger?


att leva på bidrag.

Jag hade tänkt gå till skolan idag men det visade sig att Harry hade feber, så vi blev kvar hemma ändå.. Tråkigt, men kanske lika bra att vila upp sig och bli ordentligt frisk innan man ger sig iväg igen.
Nu måste jag faktiskt ägna mig åt några minuters klagande. Hade jag kunnat kasta en förbannelse över folket på CSN och Försäkringskassan hade jag gjort det för längesen! Först får man sitta tio, tjugo, ibland trettio minuter i kö. Ibland kan dom vara vänliga nog att spela lite musik men oftast får man bara sitta och lyssna till en inspelad röst som säger "Tack för att du väntar" om och om igen. Kanske talar dom om vilken plats man har i kön (193, halleluja!) eller så struntar dom helt i det och låter en sitta där och undra om man kommer få tala med någon om två minuter eller två timmar. Under tiden man sitter i denna förbannade kö får man knappa in en massa alternativ (personnummer, vad man har för slags ärende osv) så när man väl kommer fram tycker man att människan som svarar borde ha lite koll på vem man är. Det minsta man kan begära är väl att man ska komma till RÄTT person efter alla dessa "för blablabla tryck 1, för blablabla tryck 2"? Men nej, så lätt ska väl ingenting kunna vara. Då börjar man nämligen slussas runt till andra handläggare för att försöka hamna hos någon som kanske kan svara på frågan man har. Men innan man kommer fram till denna nya person hamnar man såklart i ny telefonkö.
Så mycket pengar som dras från mitt kontantkort och så mycket tid jag lägger på att sitta i dessa jäkla köer och lyssna till nån monoton robotröst som betonar orden fel! Kanske vore det enklare och billigare att skippa studiemedel helt!


sjukstugan.

Vår lägenhet är för tillfället en sjukstuga. Den enda som är hyfsat frisk är Harry, han har bara varit lite snorig. Värre är det med mig och Marcus. Vi snorar och snörvlar och snyter. Hostar och harklar och nyser. Lever på Alvedon och nässpray. Tar oss ideligen för pannorna och inbillar oss att vi är kokheta, vilket vi kanske är. Ibland tror vi till och med att vi ska dö.


bad i balja.



Harry älskar att bada och plaska runt bland skum och badleksaker :)


det där med högskola.

Jag letar kurslitteratur för fullt. Blocket, adlibris, andra begagnade-böcker-sidor. Vissa böcker verkar väldigt roliga och inspirerande så dom kan jag tänka mig köpa nya, men att köpa boken "Konceptkonstruktion" för 571 kronor känns TRÅKIGT! Annars trivs jag i skolan och med utbildningen. Just nu känns det lite som på högstadiet, när man fick en tjock bunt med stenciler fulla med övningar av olika slag. På Designtekniken håller vi nämligen på med ritningar och har fått ett häfte med övningsmaterial. Vi gör små ritningar ur olika perspektiv enligt den europeiska vyplaceringen. Det ni! Annars är Formgivning mitt favoritämne (jag har bara haft en lektion, men det verkar roligt!). Vår lärare arbetar som industridesigner egentligen och det är väldigt lärorikt och intressant att ha en lärare som verkligen vet vad han talar om. Han sysslar ju själv med det! Kursen verkar vara en blandning av teori (industridesignhistoria, kända designers, möbelklassiker...) och praktiska övningar (skisser m.m.). Några veckor ska vi dessutom ha några andra gästlärare, som också arbetar med design på olika sätt. Kanske blir det en studieresa till Stockholm också, med besök till olika företag. Verkligen min kopp te!
Jag tänkte göra min första uppgift i Formgivningen idag. Jag ska välja en produkt som motsvarar min syn på bra design och motivera varför. Funderar lite på stringhyllan, men den känns så vanlig, risken är väl att fler väljer att skriva om den. Har ni några förslag på möbler, prylar, textiler...? Vad tycker ni är bra design? 


allt och ingenting.

♦ Igår läste jag en födelseannons för tvillingpojkar som hette Otto och Hector. Det tyckte jag var mysiga namn.
♦ Harry är snorig men stortrivs på dagis.
♦ Igår sålde Marcus bilen så nu får vi gå och handla med stora ryggsäckar.

Nu vet ni det.


separationsångest.

Har precis varit och lämnat Harry på dagis. Första riktiga dagis-dagen idag. Harry var jätteglad att få komma tillbaka och leka idag igen men jag stog där med en stor klump i halsen och nu sitter jag hemma och kämpar emot tårarna. För hur mycket jag än längtat efter att få ha lite egen tid så vill jag bara gå och hämta honom igen och tillbringa dagen med en massa mys, bus och lek. Jag kan inte låta bli att känna mig som en jättedålig mamma som väljer bort att vara med min son för att göra andra saker. Så känner säkert alla och egentligen vet jag ju att det är helt okej att vilja börja leva sitt eget liv efter ett år som mammaledig. Men jag har sån separationsångest! 
Idag har jag Formgivning hela dagen. Det blir säkert roligt och intressant men jag vill att Harry ska följa med!


back to school.

Idag var första dan i plugget. Lite upprop, info, rundvandring och foto (!). Min nya klass är på drygt 30 personer, så vi är ganska många. Majoriteten är tjejer och de flesta verkar vara runt tjugo. Två andra tjejer kommer från Örebro (så nu är jag inte längre ensam om att gnälla i stan) och en av dom bjöd hem mig och en massa andra tjejer på te och sockerkaka i eftermiddags. Jättekul att äntligen lära känna lite folk! Harry, som följde med, tyckte dock inte att det var lika kul att sitta still och lyssna på tjejsnack, men jag är glad att jag äntligen kommit ut ur lägenheten och påbörjat ett eget liv :)
Imorgon blir det heldag med Designteknik A. Spännande!

Köpte för övrigt en ny dator idag. En plugg-dator!


bröllop!



Igår gifte sig Andrea och Alex! Det var ett jättefint bröllop i en mysig kyrka på landet utanför Vetlanda. Middagen och festen hölls på mässen i Eksjö och det var hur mysigt, trevligt, roligt och fint som helst. Vackra och rörande tal, roliga aktiviteter, god mat, trevliga människor. Dessutom var Jingelmannen från Vakna med The Voice DJ, lite roligt :P
 Tack för en underbar kväll!


dagis!

Idag har vi varit på dagis! Eftersom det var första inskolningsdagen var vi bara där en timme men Harry gillade det skarpt. Vi var där när alla barnen var ute och lekte, så att Harry fick en chans att kolla läget i lugn och ro. Fröken Monika visade runt på dagiset och berättade lite om tider, mat, telefonnummer och sånt där man behöver veta när man har barn på förskola. Harry fattade grejen direkt - han gick raka vägen till en låda full med träklossar och spenderade resterande timme med att leka konstant, med alltifrån bilar till dockor till plasttallrikar. Efter ett tag försökte fröken närma sig honom lite, hon tog upp i famnen, pratade med honom, visade saker, försökte vänja honom vid henne och tvärtom. Harry var hur nöjd som helst! Han sa "dää" och pekade glatt med sitt lilla finger mot allt mellan golv och tak. Det var bara för Monika att hänga med. Tilllslut var han så van vid fröken att han struntade totalt i mig och räckte upp armarna mot henne när han ville bli buren. Och det ser jag som nånting positivt, för nu vet jag att han kommer klara sig bra där på dagarna, utan mig och Marcus. Vi har visserligen bara varit där en gång men känner jag min son rätt kommer han älska att vara med alla kompisar i ett hus fullproppat med leksaker hela dagarna!


17 augusti 2010

Idag var min och Harrys sista riktiga hemma-dag. Imorgon börjar inskolning på dagis. Det ska bli jättespännande och intressant att se hur han beter sig där och vad han kommer tycka om dagis. Jag tror inte det kommer vara några problem för honom att vänja sig vid det - han är så social, nyfiken och sugen på äventyr och bus att han kommer trivas som fisken i vattnet.
Utöver alla funderingar och tankar på dagis tänker jag en hel del på min skola. Jag funderar mycket på hur lektionerna kommer vara och vad jag kommer tycka om utbildningen. Om en vecka har jag min första lektion, Designteknik A. Jag är så spänd, nervös, nyfiken och sugen på att börja!


kräftskiva.

Den 14 augusti ägde den årliga kräftskivan rum i sommarstugan. Här kommer lite bilder!


Kräftorna!

Far och morbror fick trixa lite för att få upp partytältet som var lite för stort för verandan... :P

Grabbarna

Kusinerna - Jennifer och Stephanie

Lika...

...som bär.

Före

Efter

Harry med gammelgammelmormor och gammelgammelmorfar


det harry är bäst på.

Tro det eller ej, men även Harry har några personliga talanger. Här kommer de, utan inbördes ordning:
Riva ut alla skor ur skohyllan

Klättra upp på en låda och kika ut genom fönstret
(finbyxorna hittade jag och mamma på Lindex sommarrea för 35 spänn! Perfekt till finare tillställningar och när lillen ska vara Harry Potter på Halloween :P )

Stå i gå-vagnen
(bulan kommer från elementet)

Fastna i gå-vagnen

Bajsa i baljan, både lekbaljan och badbaljan
(under dagens bad bajsade Harry i baljan. Jag hällde ut vattnet, tog bort bajset, hällde i nytt vatten. Då bajsade han utanför baljan, på golvet i duschen, och satte sen foten rätt i den smetiga smörjan. När han återigen satte sig i baljan bajsade han en tredje gång och då kände jag att mitt tålamod började ta slut. Det blev inget mer bad efter det... )


nya prylar.

Det har skett lite mer i lägenheten de senaste veckorna. Bland annat har en ny spegel och en fin orkidée hamnat vid byrån i hallen, silverlamporna har äntligen kommit upp och Harry har fått nya krokar till tjocktröjorna.
 


ajabaja!


mamma, pappa, lampa.

Harry kan det där med mamma nu. Han kan säga ordet och vet att det är jag som är mamma. Pappa är lite svårare att säga men han är på god väg. Han förstår i alla fall att Marcus är något annat än "mamma", för till honom säger han ofta vavva, babba eller dadda. Sen har vi det där med lampa. Jag vet inte vad det är med barn och lampor men alla verkar lära sig det där så tidigt. Harry vet precis vart lampan finns. Frågar man "var är lampan?" vänder han ansiktet mot taket och pekar upp mot lampan. Han kan inte säga ordet än, så det blir mest "mamma" till lampan också. Även om han vet att jag är mamma så funkar ordet för lite allt möjligt. Men ändå. Så smart!


inskolning.

Igår ringde dom från dagis och sa att vi fick börja inskolningen tidigare om vi ville. Dom hade fått ett återbud och hade en plats redan på onsdag, den 18e augusti. Det var typ det bästa som kunde hända, för då får jag också vara med och skola in. Det hade jag inte kunnat annars eftersom jag börjar skolan samma dag som Harry egentligen skulle börjat. Så nu får jag vara med onsdag, torsdag, fredag, och sen tar Marcus över måndag, tisdag. Helt ofattbart vilken tur vi hade! Av nån anledning verkar allt lösa sig till det bästa i precis sista stund :)


sleepy baby.

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, men Harry sover för länge! Nuförtiden sover han näastan alltid tolv timmar per natt, från sju-åtta på kvällen till sju-åtta på morgonen. Jag måste ha blivit knäpp som ens tänker tanken, men jag funderar på att börja väcka honom lite tidigare. Snart är det ju dagisdags och då kommer det bli tidiga mornar. Kanske är det bättre att vänja honom nu än att det ska komma som en chock och han ska vara sur och jobbig på dagis? Ni som har barn, hur tycker ni jag ska göra? Ska jag börja väcka tidigare nu eller vänta tills han börjar på dagis och ställer om tiden själv?


glenn harry banan mauritz.



Har jag nånsin berättat historien om Glenn Harry Banan Mauritz? Det var i alla fall så, att när vår lille son skulle döpas fick Marcus uppgiften att säga alla Harrys namn i kyrkan under själva "döpandet". Flera dagar innan dopet skulle äga rum fick Marcus panik och började få tvångstankar om att han skulle säga "Glenn Harry BANAN Mauritz" med hög och klar stämma inför alla församlade, eftersom vi i dagligt tal kallar vår son för just Harry Banan. Väl framme i kyrkan, när den stora stunden kom, hörde jag hur Marcus, genom sammanpressade läppar, fick fram orden "Glenn Harry Mauritz" under mycket hög koncentration. Han klarade det! Men visst ser väl gossebarnet ut att kunna heta just Harry Banan? 


vecka trettio-trettioett.

I fredags hade Harry feber men blev bättre på kvällen, så då bar det av till Karlshamn. Vi hann med middag hos Kurt och Kerstin, utflykt till Kristianstad, grillfest hos Glenn och Ylva och lunch på Rökeriet innan vi åkte hem på söndagen.
I måndags började Marcus jobba igen. Jag och Harry har myst hela veckan. Lekt massor, gått på promenader och haft besök av Harrys mormor, morfar och morbror.
För övrigt har jag blivit lite smått beroende av Twilight-böckerna, så den här helgen ska jag försöka göra så lite vettigt som möjligt och läsa så mycket jag hinner :)

harry...

...GÅR jätteduktigt, så fort han ska nånstans ...DANSAR så fort han hör musik ...VINKAR till människor han ser och mot saker han vill ha ...SÄGER "mamma" hundra gånger om dagen ...KLAPPAR HÄNDER när nånting är roligt eller han har varit duktig ...ÄTER samma mat som vi, hemlagad vuxenmat är bäst! ...PEKAR hej vilt på allt och alla ...SOVER hela nätter, oftast från åtta till sju ...KRAMAS OCH MYSER genom att kasta sig runt halsen på en, hålla i hårt, borra in ansiktet i håret och säga "mmm"

♥ 


tillbaka till verkligheten.

Så var det tillbaka till vardagen. Marcus åtta veckor långa semester är slut och klockan sex imorse ringde klockan. Lagom som han kastade på sig uniformen och begav sig mot ytterdörren vaknade Harry inne på sitt rum. Det var det, tänkte jag, och försökte förbereda mig inför en lång dag med massa lek och bus när det enda jag egentligen ville göra var att få sova. Men Harry tystnade i sitt rum och vi fick en riktig sovmorgon båda två, till halv åtta! Vi har lekt, pratat, bytt fem bajsblöjor, gått promenad, haft fruktstund (Harry älskar nektariner!) och varit och handlat mat med Marcus. Supermysig start på de få veckor vi har kvar hemma tillsammans!


ny soffa.



I torsdags åkte vi runt och letade soffa. Hittade de här på Europamöbler, och den blev det! En tresits med divan ♥ Det dröjer 8 veckor innan vi får den men äntligen ska vi få en ny soffa :) Den kommer passa superfint i vardagsrummet!


RSS 2.0