helgens bilder.


På Max i Jönköping. Första gången Harry satt i barnstol utan massa stoppning. Visserligen hade han tjock overall på sig men ändå. Efter det har han suttit i stol här hemma med bara nån liten filt runt sig för att inte ramla runt alltför mycket. Han kan i stort sett sitta utan stöd nu.


Sovandes på en hög av tecken. Så vill jag också alltid sova!


Nya Muminpjamasen.


Glad bebis.


Trött bebis.


I sin egen babystol hemma i köket. Duktig kille!


saturday night.

Lördag kväll. Sista kvällen med OS. Som tur är. Jag hade tänkt gå och lägga mig nu men Marcus tvingade mig att sitta uppe tills skidorna är slut. Kan jag väl gå med på, det är ju faktiskt inte OS så ofta.

Idag har vi varit på stan. Kollat bokrea, köpt grejer till dopinbjudningar (yes, dopet är planerat och inbjudningar på g) och köpt ny pjamas till Harry. Det blev en rosa-lila med Muminmotiv. Jag som älskar Mumin tyckte den var jättefin men Marcus tyckte inte att Harry skulle ha "tjejfärger". Tjejer kan ju ha blått och grönt så varför kan inte killar ha rosa och lila?
Innan vi gick hem fikade vi på Thimons. Jag drack varm choklad och åt semla och blev så jääävla illamående. Bara en stor hög med grädde i magen. Usch! Kunde inte äta nåt mer förrän Marcus bjöd på biffar, potatis, sås och lingonsylt vid halv åtta. Det kittlade dödsskönt i kistan.
Återkommer med bilder från helgen imorgon.


tatueringsplanerna förstörda.

Idag har vi som sagt vart i Jönköping. Gick på stan, köpte en brun och fin bilbarnstol till Harry och åt på Max. Syftet med utflykten var egentligen att jag och Marcus skulle beställa tatueringstid hos Albin på House of Pain, men när vi väl kom dit visade det sig att det var hans sista dag där idag. Jag blev jätteledsen, ville verkligen tatuera mig hos honom, och nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Kanske får det bli hos hans kollega på House of Pain. Hursomhelst har jag ju redan en tid inbokad hos Peter på Rainbow Tattoo i Nora den 18 maj. Då blir det rosor på fötterna. Kolla in Peters bilder här:

http://rainbowtattoo.se/bilder_peter.php


familjemys.



Åh vad Harry älskar att mysa med mamma och pappa.
(Observera tänderna!)


sweetiepie.

Vid fem månaders ålder kan Harry nu "dra upp" överkroppen när han sitter i babysittern. Han reagerar mycket mer när man kittlar honom - han skrattar och ålar runt när man klämmer på ryggen, "pruttar" på magen eller kittlar under fötterna. Så fort han får syn på någonting, spelar ingen roll om det är favoritleksaken eller ett mjölkpaket, kastar han sig mot saken och vill ta tag i den. Gärna smaka på den också. Ligger han på golvet och får syn på någonting en bit bort börjar han förtvivlat sparka med benen och röra sig lite som en mask för att ta sig framåt.
Han är ganska krånglig när han äter. Att vara i mammas eller pappas famn är ingen höjdare, att ligga i soffan funkar men att äta i mor och fars säng är favoriten. Mjukt, varmt och mysigt. Och så kan han ju somna samtidigt. Det där är nåt han börjat med senaste veckan. Det är egentligen mitt fel eftersom jag tar upp honom i sängen när han äter på natten. Då kan han somna samtidigt som han äter och vi slipper (förhoppningsvis) vara vakna så länge. Men det är så mysigt att sova bredvid honom och att ligga och mata honom i sängen på dagarna, så det gör ingenting!


fredagsutflykt.

Det blir ingen babymassage idag för mig och Harry eftersom ledaren fick sin fjärde son inatt. Men Marcus är ledig idag så vi ska åka på utflykt till Jönköping istället. Titta på ny bilbarnstol, gå lite på stan.. Jag tänker helt strunta i vädret och bara ha trevligt :)


en liten flicka har kommit till världen.

Idag fick Linda och Stefan barn nummer två. Grattis! Även denna gång fick Marcus en tjejkusin :)


febrig liten kille.



Tidigare idag märkte jag att Harry inte var så sugen på mat och att han kändes ganska varm. Det visade sig att han hade 38,4 och alltså lite feber. Antagligen på grund av vaccinet igår. Han har fått lite alvedon två gånger och är i stort sett som vanligt. Duktiga lilla killen. Det spelar ingen roll hur sjuk, hungrig eller trött han är, det går nästan alltid att få honom att le. Så passande att jag köpte en bitring igår. Den är nämligen fylld med vatten så man kan kyla den lite i frysen. Skönt med något kallt att leka med nu när han är varm och förhoppningsvis hjälper den även när det kliar och gör ont av tänderna. 


tio barn? nej tack, jag vill va en svensson!

Jag följer Familjen Annorlunda som går på fyran på måndagskvällar. Alltså, jag fattar inte hur dom pallar! Jag tycker det är slitigt med en bebis och dom har haft TIO! Shit. Vad vet jag, efter typ fem barn kanske det inte blir nån skillnad om man skaffar en till och en till, men att i stort sett vara gravid nio månader om året, vara med om en förlossning och en nyfödd-period om året, det skulle jag aldrig nånsin gå med på. Jag får panik bara jag ser på programmet. Men det som är så roligt är att dom aldrig klagar på att det är så mycket stök och bråk, att dom bor trångt och inte har några pengar, dom bara njuter av att leva med och se alla sina barn växa upp. Dom är så tacksamma och tycker att dom har det bäst i världen. Och föräldrarna ser dessutom till att ha egna intressen och göra saker själva. Jag förstår inte hur dom får allt att gå ihop.
I söndags visades en brittisk dokumentär om världens största familjer. Störst familj har en man i Pakistan - han har 85 barn. I och för sig fördelat på sjutton fruar, men ändå! 85 barn! Det lär bli en stor släktträff när bara den närmsta familjen är på drygt 100 pers. Undra om alla barn får födelsedagspresenter..
Till skillnad från käre Macke Hansson, som tycker att "det blir bra med Harry", så vill jag ha två barn till. Kanske tvillingar. Men fem, tio, femton barn? BIG no!


vaccination.

Vikt: 8420 g Längd: 69,3 cm

Stackars, älskade Harry. Han blev vaccinerad idag - 5-månadersvaccinationen mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio, influensa och pneumokock. En spruta i varje ben. Spruträdd som jag är klarade jag inte av att titta på. Harry satt i mitt knä och när nålen stack ryckte han till och efter någon sekunds förvirring började han gråta förtvivlat. Jag kunde knappt hålla tillbaka tårarna, jag tyckte så synd om honom som är så liten och hjälplös och fick så ont. Han förstog ju inte vad som hände. Som tur är gick det över ganska fort, han fick lite mat direkt efter och sen somnade han i vagnen på vägen hem.
Nästa gång får Marcus gå!


kolonigatan 23.

 





Detta är vår nya lägenhet. Utsidan i alla fall, jag tror inte nuvarande hyresgästen skulle uppskatta om jag traskade in och knäppte lite bilder.
Det känns konstigt att se det såhär innan och tänka att man själv ska bo där. Just nu är det lite som vilket hus som helst men om tre månader blir det vårt hem :)


ingen pappa syns till.

Jag hade trott att Marcus skulle komma hem nån gång på eftermiddagen idag, men så ringde han och sa att han skulle ta ett tåg från Skövde vid tre. Som blev inställt. Liksom alla andra tåg. Så nu sitter han i en taxi på väg hem. Jag kan väl säga såhär - det kommer inte bli en ny "manshelg" på väldigt lång tid framöver. Möjligtvis om Marcus lyckas hitta nån annan barnvakt.


mors lille kille.

Harry har ganska länge tyckt om att ta och känna på folks ansikten. Det har varit nära att han kommit åt min piercing i näsan några gånger men nu ser han den verkligen och för händerna mot den medvetet. Jag får se upp så han inte tar tag i den och rycker.. På tag om att rycka. Harry älskar att hålla på med mitt hår. Han tittar, känner, håller i och drar i det. Om han är bråkig och har svårt att komma till ro brukar det alltid bli bättre när han får tag i lite av mammas hår. Då blir han helt fascinerad och lugn.
Sen Harry var ungefär fyra månader har han kunnat förflytta sig även på mage. Han kryper inte än, men han kan liksom putta ifrån med benen och röra sig en bit framåt.
De senaste dagarna har Harry börjat med något nytt. Han öppnar munnen så mycke han kan och ger ifrån sig ett väldigt mystiskt läte. Skrik, grymtande, vrål, prat, jag vet inte hur jag ska definiera det, men roligt låter det. I alla fall de första fem gångerna. Sen gör det ont i öronen.


nässjö 21 februari 2010.



Såhär ser det ut i Nässjö dagen efter ett snöoväder.


tråkhelg.

Usch vad den här helgen är tråkig. Och seg, dagen tar ju aldrig slut.
Det blev ju som sagt ingenting med resan till Jönköping men jag hade trott att man åtminstone kunde ta en promenad eller gå en sväng på stan. Men icke, snön vräker ner, bilar kommer inte fram och inte en kotte syns till här utanför. Så jag och Harry har suttit inne hela dagen och gjort absolut ingenting. Kollat på dåliga teveprogram, suttit alldeles för länge vid datorn, bytt typ fyra bajsblöjor, tröstat ledsen och grinig Harry. Jag är så uttråkad. Och ensam. Jag har knappt pratat med Marcus sen han åkte till Enköping för några veckor sen. På kvällarna har han antingen jobbat eller så har det varit nånting annat. Och nu är han borta hela helgen. Vem vet, nästa helg kanske vi hinner umgås.
Tick, tock..


ensamma hemma i snöovädret.

För några timmar sen åkte Marcus på partaj md gamla kompisar i Skövde. Kommer hem på söndag. Temat på "manshelgen" är dansband och Marcus har inhandlat en blå kostym, blå skjorta och blå slips på Röda Korset som han ska klä ut sig i. Han liknade min favorit Lasse "mysfarbrorn" Berghagen. Han har även köpt med sig LP-skivorna "Jokkmokks-Jokke i Jerusalem" och "Kramgoa Låtar 1" av Vikingarna som present till värden för kalaset. Såna ideer de har, pojkarna.

Jag hade tänkt åka till Jönköping med Harry imorgon men precis som sist jag var ensam hemma yr snön utanför fönstret och jag är inte så sugen på att gå på stan hela dagen. Jag funderade ett tag på att slå på stort och ta bussen i Jönköping till köpcentret A6 men det känns som ett lite för stort projekt. Vi får spara det till en annan gång.

Nu tänkte jag kolla på Let´s Dance. Har knappt sett det sen det började men det är ju det enda som visas på fredagar. Ska ge det en chans!


babymassage.

Idag var jag och Harry på babymassage på Studieförbundet Vuxenskolan. Att köra vagnen, eller snarare skjuta vagnen, i drygt en halvtimme i decimeterhög snö gjorde mig helt slut och gav mig migrän redan innan massagen började. Men det var jättemysigt när vi väl kom dit, i ett rum med mörkt, tjockt tyg på väggarna, tända ljus och små yogamattor utlagda i en ring på golvet. Vi var bara tre mammor med bebisar idag. Två söta små flickor, Maja och Agnes, som Harry flörtade massa med. Han var för övrigt på bushumör och sprattlade och rullade runt och gjorde massa ljud ifrån sig. Jag fick improvisera massagen lite eftersom Harry helst ville ligga på mage, men jag tror faktiskt att han gillade det även om han inte blev helt avslappnad. Han brukar tycka om när man stryker och tar på honom. Det kanske blir lättare nästa vecka när han är lite mer van och vet vad det går ut på.


ny lägenhet.

Lilla familjen har precis tackat ja till en trea! Ingen bostadsrätt men en väldigt fräsch och lagom stor lägenhet i ett fint hus i mysigt område. Den ligger inte så långt härifrån men i ett lite mer familjärt kvarter och inte precis vid en stor väg.
Jag fick tips om lägenheten när jag av en slump sprang på Unga föräldrar-ledaren Katinka i tisdags. Hon visste att vi letade trea och kände en hyresvärd som fått en ledig. Och tänkte på oss! Jag ringde honom och bestämde tid för visning ikväll klockan sju. Han ville få svar redan ikväll och vips, så tackade vi ja. Så nu sitter vi här med en flytt framför oss. Eget rum till Harry. Fräsch tvättstuga med bra maskiner. Balkong. Liten trädgård. Bra område. Nära till min skola och förhoppningsvis till Harrys dagis. Det känns helrätt!


brödbak.



Idag har jag varit duktig och städat badrum och bakat morotsbröd. Jag vet att min kära mor vill ha receptet så jag kan lika gärna lägga upp det här, så att fler kan få njuta av nybakt bröd :)

Morotsbröd
3 limpor

14 dl mjöl, 2 dl grovriven morot, 2 tsk salt, 2 msk vit sirap eller socker, 5 dl vatten, 50 gram jäst, 2 msk smält margarin.

Smula jästen i en bunke och häll i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, sirap/socker, margarin och morötter. Häll i nästan allt mjöl och knåda. Låt jäsa 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och knåda. Dela degen i tre delar och forma dem till limpor. Lägg på en plåt, snitta dem och låt jäsa ytterliggare 45 minuter. Sätt ugnen på 220 grader. Sätt in plåten långt ner i ugnen och grädda i ca 20 minuter. Ät och njut!

Vill man inte göra morotsbröd kan man byta ut riven morot mot hackade oliver, soltorkade tomater eller något annat gott man har hemma. Enjoy!


jag älskar vårt nya soffbord!



Igår fick vi ett superfint soffbord. Marcus farmor köpte det nån gång på 60talet och har som tur är inte gjort sig av med det. Det är precis sån stil jag älskar! Extra roligt att det är ett orginal.


tandborstning.



Igår kväll borstade jag Harrys tänder för första gången med en liten grön tandborste vi fått fått tandlärkarn. Jag trodde att han skulle börja skrika och kämpa emot men han bara skrattade och tyckte att det var roligt med någonting nytt och spännande som hände.


uppdatering - 5 månader.

På lördag blir Harry fem månader. Herrejisses vad tiden flyger iväg! Det känns som att han alltid funnits här hos oss men på samma gång var det inte så länge sen han var ett litet knyte som skrek och åt hela nätterna.
Det händer så himla mycket nytt hela tiden, Harry utvecklas och lär sig massa nya saker. Han rullar över på mage så fort han får chansen, han kan själv (inte helt problemfritt men ändå) stoppa in napp och nappflaska i munnen, han får smakportioner (som han grimaserar åt och spottar ut), han har fått tänder, vill ta tag i allt han ser, förstår att nappflaskan innebär mat, ger ifrån sig konstiga ljud och skrattar massor. Sen han blev frisk från magsjukan äter han mer sällan men mycket mer mat åt gången. Han sover oftast till fem-sex på mornarna och nu blir det bara nån eller några få längre tupplurar på dagarna. Han är så mysig och rolig att umgås med och han börjar lämna bebisrutinerna och blir hela tiden mer och mer som en "riktig" person med en egen indentitet.
Han står nu uppskriven på väntlista till dagis. Vårt förstahandsval var Tallbackens förskola, sen Junibacken och Tuvan. Såna typiska dagisnamn :) Om ett halvår kryper han runt bland alla andra barn och har en dagisfröken som tar hand om honom hela dagarna. Jag kan inte alls se det framför mig. Hur ser han ut då, vad tycker han om att göra, hur är hans kompisar? Och hur ska det gå för lilla mamman som inte får vara med bebis hela tiden?


nora 7/2-14/2 2010.











Mycket har hänt under veckan vi var hos mina föräldrar.
Jag har fyllt 20 och fått massa fina presenter (lila klocka, Heroes säsong 2, salt - och pepparkvarnar, necessär, vin, kamera, blommor, pengar, choklad..)
Efter att ha varit två små vita streck i några dagar fick Harry sina första tänder den 9:e februari.
Jag och Harry har varit i Örebro och hälsat på Elin och Anna. Första gången Harry fick träffa dom.
Vi har träffat i stort sett alla släktingar och blivit bjudna på lunch hos Harrys gammelmormor och Lennart.
Harrys mormor, morbror, gammelmorfar och Anneli har varit magsjuka. Tur bara att vi inte blev smittade igen! Även Harrys farmor och farfar har varit dåliga men på annat håll.
Jag har varit på party med tjejerna för att fira min födelsedag.
Det var en bra vecka!


girls just wanna have fun.









Var ute i fredags med Jossan, Pillan, Anna och Elin. Förfest i Pillans nya lägenhet och sen massa dans på Strömpis. Kul!

Idag tittade jag på "Back in the days" - en film som jag, Anna och Jossan gjorde på rörliga bilden i skolan. Den består av massa gamla mobilfilmer och bilder från den gamla goda tiden. Jag blev både ledsen och glad på samma gång. Så många minnen, så mycket nostalgi. Jag vet att jag egentligen inte vill vara 16 för evigt men jag saknar den tiden väldigt mycket. När man var ung och hade så himla roligt jämt, gjorde vad man ville och levde livet fullt ut. Då längtade jag efter att bli äldre och få göra allt som vuxna gör men ju äldre jag blir desto mer inser jag att det var då man hade som mest frihet. Livet var kanske som svårast då men samtidigt som absolut roligast. Just nu vill jag tillbaka.

Man får vara ego ibland även om man är mamma.


lilla parveln.



Harry har fortfarande inte blivit helt frisk. Det går lite bättre med maten nu men det kanske är för att vi ger honom så lite mat åt gången. Han har inte kräkts mycket sen igår kväll. Han har dock fortfarande diarre och bajsar flera gånger om dagen. Förutom det verkar han må bra och är ungefär som vanligt.
Lilla prinsen. Bli frisk snart!


20-årskalas.



Imorgon fyller jag 20 år. Gammal som gatan.
Min pappa och Marcus mamma kom hit idag för att fira lite med medelhavs-smörgåstårta (som jag såklart glömde ta kort på - tecken på ålderdom!) och polly-muffins. Nu avnjuter vi vitt vin och slöar framför teven. Det har varit en trevlig dag med fint främmande och fina presenter (necessär full med roliga tjejgrejer, stora salt - och pepparkvarnar och min gamla bästis Solbacka Körsbärsvin ♥)
Imorgon åker jag och Harry-Barry till Nora.


sjuk bebis och vuxenmat.

Harry är fortfarande sjuk. Vi trodde att det skulle gå att mata honom med nappflaska som vanligt idag men han har kräkts ganska mycket och producerat flera diarre-blöjor. Marcus ringde barnvårdsrådgivningen idag igen eftersom Harry inte blivit bättre och de sa att vi ska börja mata honom med sked igen. Så nu får han några matskedar mjölk eller saft med några minuters mellanrum. Om han får behålla maten kan vi börja ge honom lite mat var femtonde minut i nappflaska imorgon. Vi räknade ut att han i vanliga fall äter drygt en liter mjölk om dagen och så mycket har inte fått i sig de tre senaste dagarna tillsammans. Han är dessutom trött, slö och gnällig. Hoppas bebis blir frisk snart!

Efter att ha levt på vätskeersättning, smörgåsrån och hallonsaft under några dagar köpte vi idag pizza och kebabtallrik på Pizzeria Simpson. Vilken onsdagslyx!


vinterkräksjuka.

Hela lilla familjen har drabbats av någonting så roligt som vinterkräksjuka. Yippi! Såklart skulle vi inte slippa undan, vad hade jag trott? Jag började känna mig dålig efter att jag ätit frukost i måndags och ringde till Marcus som fick åka hem från jobbet. Han kom inte en sekund för tidigt! Jag mådde pyton och stackars Harry fick klara sig helt själv. Han var dock på ganska bra humör just då så det gick bra. Efter att Marcus kom hem började jag spy var tionde minut. Min bästa vän den dagen var en hink som jag ständigt hängde och hulkade över. Vid fem började det gå lite längre tid mellan gångerna, ungefär en halvtimme. Jag somnade vid sex på kvällen men vaknade ytterliggare några gånger för att kräkas. Dock var sista gången vid elva och sen började jag må bättre. Vilket var en himla tur för vid tolv vaknade jag av att stackars älsklingen blivit smittad och satt vid toan och hävde ur sig allt han hade i sig och lite till. Han var dålig hela dagen igår. Jag vet inte hur han mår idag men jag hoppas han är bättre.
Mest jobbigt har det nog varit för stackars Harry. Han har både kräkts och haft diarre och varit dålig sen i måndags. Han har egentligen inte kräkts så mycket men det är nog bara för att vi varit så noga med att inte ge honom så mycket mat. Vi fick tipset att mata honom med tesked - några skedar var tredje-fjärde minut. Då fick han i alla fall i sig någonting istället för att äta mycket och kräkas upp allt. Men det kunde ta över en timme för honom att få i sig en halv deciliter och han har inte varit mätt en enda gång sen han blev dålig. Vi började ge honom lite mat i nappflaska redan igår men han fick ändå väldigt lite åt gången. Jobbigast var det nog ändå inatt. Jag vaknade vid tolv av att Harry bajsade i sömnen. Massa diarre! Då fick han pyttelite mat (20 ml) i sömnen och somnade om. Så lite mat har han inte ätit sen han var några dagar gammal. Halv fyra fick han lite mat igen, men när han vaknade kvart över fem var han jättehungrig och helt förtvivlad. Hans skrik skar i hjärtat och jag grät och grät för att jag inte kunde göra någonting åt att han var så hungrig och ledsen. Men jag gav honom lite mat i taget och när jag märkte att han inte kräktes upp det fick han lite till. Så till slut fick han i sig en del ändå.
Jag tänker aldrig mer vara magsjuk, jag vägrar!


RSS 2.0