26 juni 2010.

Helt sjukt att det redan är den 26 juni. Konstigt att sommaren kan gå så fort när övriga året känns så segt ibland. Hursomhelst så var vi på middag hos morfar och Anneli idag. Det bjöds på gulasch tillagad i gryta i trädgården. Mysigt och som alltid väldigt gott. Efter mat och fika tog Marcus med sig Harry och åkte hem till Nässjö. Så nu får jag inte träffa Harry på en vecka eftersom jag ska vara kvar i Nora och jobba. Det längsta jag varit ifrån honom är två nätter, men det ska nog gå bra det här med. Nån gång för eller senare kommer jag ju behöva vara borta från honom och dessutom kan det vara både skönt och välbehövt med lite egen tid och chans att bara tänka på sig själv. Speciellt efter natten som var. Eftersom det var midsommarkalas igår gick jag och la mig skapligt sent och sen vaknade Harry vi halv sex. Jag var helt utmattad, höll på att somna hela tiden. Gick ut på promenad vid sex för att försöka få Harry att somna igen men det gick inte så bra. Eftersom vi troligen var de två enda vakna varelserna i bygden vid den tiden på midommardagsmorgonen stötte vi inte på någon som kunde agera barnvakt. Antagligen hade det varit troligare att vi mött någon på väg hem från en fest än någon som hunnit upp med tuppen, så jag fick finna mig i att vara vaken och försöka fördriva tiden med lekar, mat och bus. Vid åtta gick vi på dagens andra promenad och då äntligen somnade Harry igen! Jag somnade som en stock direkt och vaknade halv tio av att alla vuxna fixat frukost och tagit hand om mitt barn. Sjysst!
Imorgon ska jag sova ut!


midsommar.











Midsommar igår! Trevligt som vanligt och dessutom bra väder, kan ju inte bli bättre. Vi var i sommarstugan med familjen, kusinerna och två andra familjer som alltid är med på midsommar och nyår. Vi åt massvis med god mat, lekte lekar, gick tipspromenader, åt lite mer, drack snaps, åt tårta och åt ännu lite mer. Det blev en lyckad första midsommar för Harry!


det där med dagis.

Jag vet inte hur ni har det men jag har i alla fall märkt att saker och ting aldrig kan få gå problemfritt. Alltid måste det dyka upp någonting i sista stund som förstör det som precis innan verkade så perfekt.
Vi fick veta i våras att vi fått dagisplats på Bullerbyn. Kommunkvinnan jag talade med sa att det var klart med plats till augusti och att vi snart skulle få datum och tid till inskolning. Perfekt, sa jag, eftersom Marcus börjar jobba och jag ska gå i skolan. I måndags ringde Marcus till samma tant eftersom vi ännu inte fått nån tid, för att höra när exakt vi ska komma till dagis för första gången. Då sa hon plötsligt att man inte får skola in barn innan de fyllt ett år och att vi därför var tvungna att vänta till 20 september.. Det blir ju lite problematiskt eftersom ingen är hemma och kan ta hand om Harry. Marcus började ringa runt till kommunanställda och chefer av olika slag och tillslut kom han fram till en man som förstod vårat problem och till skillnad från alla andra verkade vilja hjälpa till. Det visade sig dessutom att det inte alls är någon regel med ettårsgräns, utan att det är upp till varje dagis att själva bestämma om dom vill ta emot barn som ännu inte fyllt. Så idag ringde en snäll tant från Bullerbyn och sa att vi får komma den 23 augusti! Jag drog en lättnadens suck, torkade bort svetten i pannan, återfick glädjen över allt nytt som ska ske i höst. Så nu är vi back on track! Tack och lov att det fortfarande finns förstående och snälla människor i denna värld av missunsamma egoister.


jobb!

De senaste dagarna har det varit jobb för hela slanten! Jag jobbar med min bror och mina kusiner och den här veckan har uppgiften varit att måla en lada. BORING, kanske ni tänker då, men då har ni i alla fall en smula fel. Det är faktiskt ganska kul! Speciellt att stå uppe i SkyLiften och måla. Extra roligt att jobba utomhus när det är så himla bra väder och dessutom är det ju sista dagen innan midsommar imorgon!
I vanliga fall åker jag till jobbet med Basse i hans epa.. Idag hämtade dock pappa, Marcus, Samuel och Harry oss, och vi åkte till Grythyttan och köpte kulglass. Gottmys!


19 juni 2010.

Idag har vi tillbringat dagen i sommarstugan. Kom hit igår. Inte nåt höjdarväder, men desto större anledning att sitta inne och se det vackra bröllopet mellan Vickan och Daniel. Jag och mamma har suttit och gottat oss i fina och fula klänningar, fina och fula människor och allmänt skvaller om kända och okända. Ett mycket fint och romantiskt bröllop som, om jag ska vara ärlig, väckte lite avund nånstans inom mig.
Så kronprinsessan, och du läser min blogg, grattis på bröllopsdagen!


sommarkväll.

Ikväll somnade Harry tio över åtta, tidigare än han gjort den sista tiden. Det innebär att jag får några timmar för mig själv innan det är dags att sova :) Efter att ha diskat upp berget med disk gick jag ut med ett glas vin på balkongen och njöt av den underbara sommarkvällen. Jag vet inte varför men jag älskar att vara ute på kvällen, speciellt på sommaren.
Det var precis lagom varmt, jag varken frös eller svettades. Solen lös fortfarande igenom på vissa ställen och lös upp träden på andra sidan gatan. Ett flygplan flög förbi ovanför mitt huvud och jag fantiserade om vart människorna där uppe var på väg. Till Thailand, Mallorca, Teneriffa? Eller kanske var de på väg hem efter att redan ha vistats några veckor utomlands? På gatan gick olika människor förbi, både ensamma och i gäng, vuxna och barn. Barn som var på väg hem från en kompis eller från träningen, glada över att få vara uppe senare än vanligt nu när det är sommarlov. Vuxna på väg till en fest eller hem efter en dag i solen eller kanske bara ute på en promenad i det sköna vädret. Lila syrener blommar i var och varannan trädgård och fåglarna kvittrar från sina gömmor i de gröna träden. Från huset bakom vårt strömmar svensk dragspelsmusik och jag fylls av den där underbara sommarkänslan. När man är så lycklig och harmonisk och ingenting känns jobbigt. Tvärtom, det känns som att jag skulle kunna klara av vad som helst. Jag funderar på att skaffa en bänk att ha på balkongen, kanske med några krukor på. Kanske kan jag till och med sätta upp några blomlådor där ute, fulla med blommor i olika röda nyanser? Ja, så får det nog bli. För ingenting är längre omöjligt.
Jag vill ha kvar den här känslan, spara den till den kalla och mörka vintern och aldrig glömma bort den. För sommaren är underbar!


idag...

...jobbar Marcus. Han är egentligen inne på sin andra semestervecka men behövde jobba idag. Nu på kvällen är det partaj med kollegerna, så han sover borta inatt.
...var jag och Harry ute en låång stund på stan i det mycket sköna och fina sommarvädret.
...kräktes Harry mig i munnen.


internetshopping i mitt hjärta!



Idag har vi även hunnit med en promenad till våra gamla kvarter! Marcus hämtade min cykel i gamla huset medan jag hämtade ut denna affisch på OKQ8. Beställde den häromdagen till Harrys rum. Jag älskar den! Svensk design i sann retro-anda, dessutom till en billig penning! Den heter "Djurens ABC" och är formgiven av Lotta Bruhn. Tillsammans med denna gröna IKEA-ram blir den superfin inne hos lillkillen. Jag älskar att blanda billiga möbler (som IKEA - vad hade ni trott, jag har ju praktiskt taget vuxit upp där!) med lite dyrare, finare designergrejer. Så gör som jag - unna er nånting fint från nån av alla roliga och inspirerande webbutiker!


inför midsommar.



Idag har jag bakat rågbullar med sveciaost, valnötter och fikon till midsommar. Vi ska fira med min familj i sommarstugan, med de andra familjer vi firat midsommar och nyår med i alla tider. Jag har tagit på mig uppgiften att baka dessa bröd och att fixa välkomstdrink, både till barn och vuxna. Har ni några förslag på goda, somriga och inte alltför krångliga drinkar? :)


14 juni!

Så var det återigen den 14 juni. Det datumet har betydit en del genom åren, inte enbart för att det är Harrys gudmor Jossans födelsedag (Grattis på 20-årsdan!) utan även för oss i lilla familjen.
14 juni 2007 träffades jag och Marcus första gången på Hultsfredsfestivalen.
14 juni 2008 förlovade vi oss och gick på bal i ett soligt Halmstad, brunbrända, finklädda och tillfixade.
14 juni 2009 flyttade vi till Nässjö och blev sambos :P
14 juni 2010 firar vi tvåårig förlovningsdag och leker med vår lille son. Ska mysa i vår andra gemensamma lägenhet med god middag och fint fika ikväll!

Happy anniversary baby!


harry kan stå!



Nu kan vi bocka av ännu en grej på Harrys "att lära sig-lista". Han kan stå! Han började med det igår, släppte taget om pallen och stog själv och svajade i några evighetslånga sekunder. Jag bara satt och gapade. Han har fortsatt öva idag har har blivit riktigt duktig. Han kan stå själv i bortemot en minut! En gång nu på eftermiddagen lyfte han tillochmed höger ben och tog ett pyttekliv fram! Han gör sannerligen en gammal mor stolt. Det är coolt att han lär sig så stora saker på så kort tid. Han har blivit så mycket bättre på det sen igår och med lite mer träning dröjer det nog inte så länge innan han går sina första riktiga steg. Han ramlar inet ens och slår sig, han bara sätter sig på knä eller dunsar ner på stjärten. Och han blir så himla glad han han lyckas och vi står och hejar på. Det är så roligt att se :)
Men det är inte det enda framsteg han gjort sen sist. Han är jättesnabb och duktig på att ändra "läge". Från sittande, till krypande, till liggande på sidan, till alla fyra, till knä, till sittande igen. Ett ben upp, snurr, ner, runt, upp, ner på stjärten, över på mage.
Sen nån månad tillbaka använder han inte napp. Han vägrar, till och med när han ska sova. Ganska skönt att inte behöva vänja honom av med det sen men lite jobbigt att inte kunna trycka in nåt i munnen på honom när man vill att han ska vara tyst ;P
Han har kommit på att om man ställer sig på pinnarna under sitsen på barnstolen så kommer man åt grejerna på matbordet bättre!
Han sover nästan ingenting på dagarna längre. Knappt på nätterna heller, men det är en annan sak. Det har han ju aldrig varit särskilt bra på.. Han brukar sova nån timme på morgonen och nån på eftermiddagen men resten av tiden är han vaken. Dessutom går han och lägger sig senare än förut, sällan innan halv nio. Det betyder att jag och Marcus får kolla på tv, äta middag, montera möbler, packa upp kartonger och läsa böcker mitt i nätterna. Tyvärr har Harry ändå sitt morgonpigga bushumör kvar, så vid halv fem brukar det vara dags att äta första gången och runt sex-halv sju är det dags att gå upp och leka. Han kan konsten att trötta ut två gamla päron!


sweetie.


torsdag.


 


Igår åkte lilla familjen på utflykt till Jönköping. Marcus tatuerade sig och jag fyllde i lite linjer och färg i min tatuering på armen. Efter det bar det av till IKEA där vi bland annat köpte en superfin byrå till hallen och två vita skåp och panelgardiner till vardagsrummet. För övrigt är det jäkligt krångligt att köpa alla delar som behövs till panelgardiner - skenor, väggfästen, tyngder och gud vet allt. Jag frågade ändå om hjälp, men nu sitter jag här med massa prylar som jag antagligen inte behöver, några som säkert är fel och behöver bytas. Men, men. Jag får trösta mig med att det förhoppningsvis blir fint. Sen. I framtiden.


spindeln med stort S!

Ja hörrni, igår hade vi drama, drama, drama här hemma. Det kanske inte låter så mycket för världen men tro mig, ett tag trodde jag knappt att vi skulle överleva, jag visste inte hur vi skulle ta oss igenom Det Hemska.
Det hela började iförrgår kväll. Jag gick och la mig tidigare än Marcus och vaknade sedan av att han väckte mig när han skulle sova. Jag var i ett halvsovande tillstånd så jag minns inte så mycket men jag vet att Marcus var helt till sig och babblade om en stor spindel på toaletten. Jag sa åt honom att lugna ner sig och somna om. Jag vaknade lite senare på natten av att lampan var tänd och att det låg en lapp bredvid mig med texten "Snälla, snälla ta bort spindeln på toa, den är uppe i hörnet vid fönstret. Snälla, please, jag vågar inte kissa". Äh, tänkte jag, vi tar det där imorgon. Jag lutade mig fram för att släcka lampan men då vaknar Marcus till liv och utropar "Nej, då kan spindeln komma hit!!" (Ni som inte känner Marcus så väl lär väl ha förstått vid det här laget att han HATAR spindlar) Jag struntade i alla fall i det just då, tänkte att den där jäkla spindeln kan väl inte vara så hemsk egentligen. Men ack så fel jag hade! På morgonen såg jag den - Spindeln! Den var minst fyra centimeter, med tjocka lurviga ben och en bastant kropp som bara låg och svällde. Tillochmed jag som inte brukar ha något emot spindlar blev helt till mig. När Marcus vaknade kikade han lite skrajt ut genom sovrumsdörren och viskade "Har du tagit bort spindeln?" Det hade jag inte. Så då började vårt timmeslånga försök att bli av med den jäveln. Marcus tvingade mig att ta bort den eftersom han inte ens vågade gå in i badrummet, men jag klarade inte av det. Jag försökte verkligen, men jag kunde inte. Jag pallade inte se den, röra vid den, allra minst döda den. Så det slutade med att Marcus fick göra det. Efter väääldigt lång tid lyckades han mosa den med en gardinstång. Efter det hade han rysningar och gick och svor för sig själv i typ en kvart. Min hjälte!




jag älskar...

...vår nya lägenhet! Jag trivs så himla bra här. Lugnt område, fin trädgård, gröna träd utanför fönstret, dörrar som går att stänga helt, golv som inte knarrar, balkong, nya fönster, gott om plats, mysigt hus, bra tvättstuga, ett riktigt badrum! Det är inte lyhört, inte lika mycket insyn, ingen trafik på nätterna! Barnvänligt område och familjärt hus med trevliga grannar.
Dessutom älskar Harry sitt nya rum vilket betyder väldigt mycket. Han tycker det är jätteskönt att ha sitt eget ställe där ingen säger "Nej!" eller "Fy!" eller "Gör inte så!". Där har han alla sina saker och där behöver man inte passa upp på honom hela tiden. Han får krypa och klättra och leka bäst han vill, och det är skönt för både honom och oss!
Här kommer vi förhoppningsvis stanna ett bra tag :)


nationaldagen.



Nationaldagen 2010 har varit en bra dag. Vi åt som sagt frukost med Marcus släkt på hotellet imorse. Efter det har vi väl inte riktigt fixat så mycket hemma som det var tänkt, men jag har ändå hunnit sy och sätta upp tyget framför Harrys garderober, skruva upp fågel-krokarna han fick av oss i doppresent och sytt och satt upp denna "namnskylt" på Harrys dörr. Vi har suttit ute på en filt i solen och ätit doptårta och druckit kaffe och ätit god middag bestående av färskpotatis, varmrökt lax och gräddfil med gräslök ♥
Jag har till och med tagit mig en välbehövd tupplur. Today is a good day!


presenter och paket.

Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om alla fina saker Harry fick igår. En sprillans ny, superbra, välbehövd och snygg vagn, fina böcker, lampor, spargrisar, leksaker, gosedjur, Kånken-rygga, pengar.. Ja, listan kan göras lång! Ni har kommit på så många fina, personliga, smarta och roliga presenter, och Harry är väldigt glad för dem allihop.
Tack fina ni!


dop!


 
Igår var det dop för Harry! Han gjorde en gammal mor stolt genom att vara på superbra humör hela dagen och inte klaga över hunger eller trötthet en enda gång. Det har han i och för sig tagit igen idag, men ändå.
Dopet började klockan 1 i kyrkan, sen fortsatte vi firandet med fika i församlingshemmet. Jag hade huvudet fullt av "är kaffet slut, ska jag blanda mer saft, ställa ut mer tårta?" att jag inte riktigt kände att jag hann umgås och prata tillräckligt med alla, men jag hoppas att alla ni som var där hade en trevlig dag! Det hade vi! Tack alla fina gäster för att ni kom, för alla fina presenter och sång i kyrkan. Jag är väldigt glad att det är just ni som är våra släktingar och vänner och att ni ville komma och fira Harry med oss.
Som vanligt när man planerat någonting stort gick dopfirandet ganska fort, men vi fortsatte kalaset på kvällen med Marcus släktingar som stannat kvar i Nässjö. Det blev en helkväll på Akropolis med god grekisk mat, drinkar, öl och shots, och massa prat och skratt! Imorse avslutade vi partajet med frukost på Hotell Högland. Trevligt!

(Som alltid hade jag tänkt ta massvis med foton, på allt och alla, men som alltid glömde jag bort det i allt ståhej. Ni som har foton från igår får gärna mejla dom till mig på [email protected]!)


just nu...

..bor vi i den här jävla röran! Jag fick en chock när jag såg bilderna, "ser det verkligen ut så där??" Ja, tyvärr gör det det. Det går så extremt långsamt framåt. En larv skulle hinna åla ända bort till Kina och tillbaka innan vi är klara. Dels är alla skåp redan proppfulla och jag har ingenstans att packa upp innehållet i kartongerna, dels har vi en bebis som är vaken och på bus-humör dagarna i ända, dels har vi redan ställt ner så mycket grejer i förrådet att det snart inte får plats mer. Var ska jag börja, vad ska jag ta tag i, hur ska jag hinna, när ska jag göra allt? Det är vad jag tänker just nu. Men jag bjuder på det här! Visst skäms jag lite, men vafan, vi har bott här några dagar och jag vill visa upp en ärlig sida av hur det är. Så titta och förfasas, njut och var glad över att du, antagligen, har det snäppet renare och prydligare än oss!
(bakom allt skräp och alla prylar kanske ni till och med ser hur lägenheten ser ut! :) )
















ny hall!

Idag har jag, pappa och Harry varit på IKEA. Köpte lite olika fina saker till lägenheten, bland annat en bänk/skoförvaring och hylla till hallen, madrass, gardinstång och lådor till Harrys rum och lite småplock till köket. När vi kom hem hjälpte pappa mig att fixa i ordning den lilla snutten innanför ytterdörren. Satte upp krokarna jag beställt, monterade ihop bänken och satte upp hyllan. Superfint blev det! Hallen i gamla lägenheten var alltid så sunkig och opraktisk så nu känns det kul att äntligen ha en som man älskar, men eftersom vi har en ganska stor hall som går genom hela lägenheten är den inte helt klar än. På motsatta väggen ska jag ställa en fin brun byrå med gamla keramikvaser fulla med chockrosa blommor och sen har vi nån tavla som ska upp på väggen. Sen, efter det, är det förhoppningsvis klart.








liten blev stor.

Jag vet att jag jämt och ständigt tjatar om hur stor Harry är men nu har han verkligen blivit så HIMLA STOR. Glöm tre månader, fyra månader, fem, sex, sju månader. Harry är nu drygt åtta månader och han är som en fullvuxen karl. Förutom att han inte kan äta, gå på toa, tvätta sig och klä på sig själv, men ändå. Jag blir ständigt lika förvånad över att han kan och förstår så mycket. Det märks så tydligt även fast han inte kan uttrycka sig med ord. Häromdan satte han sig på knä rätt på sin majskrok och jag tänkte "han kommer aldrig förstå vart den tog vägen" men han lyfte duktigt på benet, tog upp kroken och fortsatte smaska som om inget hänt. Jag satt och gapade och kände mig dum för att jag inte förstått hur smart han är. Idag har han försökt resa sig upp utan stöd med stjärten upp i vädret. Det går inte riktigt än men är inte långt undan. Han kan härmas så fint, både med ljud och rörelser, han kan gå runt möbler, läsa av ansiktsuttryck, sitta duktigt och leka med anvancerade prylar, bläddra själv i sin bok om djuren på bondgården. Idag drog han för första gången upp snöret på speldosan och höll själv i nappflaskan medans han åt. Han är så duktig min kille. Så smart. Och så stor!


lägesrapport.

Tänkte passa på att skriva lite så här på morgonkvisten. För som vanligt när det är jag som har Harry på natten så vaknar han tidigt, hur pigg som helst och vägrar somna om. Var uppe första gången vid halv fyra, gav honom två flaskor välling och lyckades få honom att somna om efter fyrtiofem minuter. Men tro inte att det varade länge! När jag sovit kanske en kvart vaknade han igen, redo för lek! Så efter fyra timmars sömn inatt sitter jag nu här som ett vrak med en bebis som är allt annat än trött..

I måndags var det städvisitation i gamla lägenheten (som för övrigt gick bra). Jag gick upp med Harry halv sex men kände mig illamående och allmänt krasslig, så jag tvingade upp Marcus istället och gick och la mig gen. Låg till sängs mest hela dagen medans killarna åkte till Jönköping och köpte platt-TV :) Mådde riktigt dåligt ett tag, tryckte i mig hela Harrys flaska med flytande Alvedon. Var rädd att det var magsjuka lagom såhär till dopet, men det har jag strukit från listan! Nu är jag back on track och försöker ta igen allt jag missade i flyttväg den dagen.
Igår var jag och Harry på stan några timmar så Marcus hann fixa en hel del i lägenheten. Det är svårt att hinna göra så mycket när Harry är vaken nästan hela dagarna, så man måste dela upp arbetet. Det går sakta men säkert framåt.
På kvällen klippte jag mig. Det behövdes!
Idag kommer pappa hit. Vi ska fira hans födelsedag, förhoppningsvis få lite hjälp i lägenheten och åka till IKEA nån dag och shoppa loss :)

För övrigt ramlade Harry ur vagnen inne på Rusta igår. Nu har han en stor blålila bula mitt i pannan. Snyggt till på lördag!


RSS 2.0