RULL-GUBBE

Igår rullade Harry över på mage "på riktigt" för första gången!
Vi satt och tittade på tv och Harry låg på en filt på golvet och fäktade hej vilt med armar och ben. Plötsligt började han gnälla och låta ledsen, och till min förvåning låg han där med rumpan i vädret. Gissa om mamma blev stolt!


LÖRDAGSCHILL

Skönt att det äntligen är helg och att min pappa kunnat ha Harry lite idag. Jag har varit på stan med min mormor och sen har jag bara slappat, suttit vid datorn, kollat på tv och haft besök av Jossan och Pillan. Jag hade (som vanligt) tänkt sova middag efter en natt med lite sömn, men det får bli imorgon istället.
Ikväll ska jag byta min pinsamma råttfärgade utväxt mot "Poly Palette - Chokladbrun" :)


FREDAGSMYS

Denna fredagskväll har innehållit:

"Flickan som lekte med elden", tröstande av ledsen Harry, trerätters middag med ärtsoppa, fläskkotlett, pommes och rödvinssås, kaffe och lingontryffelkaka.
Nu blir det IDOL-final!
Heja Calle!


DEN BÄSTA JULKLAPPEN!

Jag satt precis och betalade några helt onödiga räkningar och insåg hur mycket pengar jag (och de flesta andra) lägger på prylar den här tiden på året. Visst är det roligt att få julklappar, och jag tycker även om att ge bort presenter till andra, men den här ha-galna shoppinghysterin är ju egentligen helt sjuk! Jag får flera tusen kronor i bidrag varje månad, jag har någonstans att bo, jag har tillgång till mat, jag har råd att köpa fina kläder och saker till både mig och Harry, men ändå så förväntar jag mig av någon anledning att det ska ligga massa hårda, dyrbara paket i strumpan på julaftons morgon. Runtom i världen finns det mammor som inte ens har råd att köpa mat eller medicin till sina sjuka och hungriga barn. Jag fick plötsligt väldigt dåligt samvete och skäms lite över mitt beteende, så för att på något sätt dämpa mina skuldkänslor och i alla fall närma mig någon slags rättvisa köpte jag ytterliggare en sak, men denna gång någonting betydelsefullt och väl värt pengarna - 134 doser vätskeersättning som ska skickas genom Unicef till barn i utsatta delar av världen. Förhoppningsvis kan de hjälpa några barn på andra sidan jorden, så att vi blir fler som kan fira jul tillsammans med släktingar och vänner nästa år!

Köp en julklapp till dig eller någon du tycker om och förändra samtidigt någons liv!
www.unicef.se


MAMMAS DUKTIGA OCH ENVISA KILLE



Lekstund med älsklingen!

Harry har kunnat greppa mindre saker ett tag nu och stoppar allt han får tag i i munnen - leksaker, kläder, kräkshanddukar... Nu börjar han dessutom kunna hålla i saker en längre stund utan att släppa taget. Han har börjat ta bort nappen när han har den i munnen (vilket bara gör honom ledsen eftersom han vill ha den i) men nyss när han fick tag på den lilla bruna nappen med apan på höll han i den länge och förde den sen mot munnen. Det var inte långt ifrån att han kunde stoppa in den själv.
Den senaste veckan har han rullat över mycket på sidan när han lekt på golvet. En gång rullade han över på mage på egen hand, men det var i en stor, mjuk säng när morfar låg bredvid och tyngde ner så det räknas väl inte riktigt. 
För ett tag sen började Harry försöka dra upp sig själv. När han sitter/ligger spänner han hela kroppen, kastar fram huvudet och tar han i för kung och fosterland för att försöka ta sig upp. Det går liksom inte riktigt än, men så stark och envis som han är lär det inte dröja länge innan han kan rulla runt, sitta, lyfta sig själv och krypa.
Duktig kille!


ÄLSKLINGSUNGE!



..vad drömmer du om, vad rör sig i ditt huvud?


SAKER VÄRDA ATT TÄNKA PÅ

Nu ligger Harry och sover.
Jag tänker på hur glad jag är att jag har honom och hur mycket han betyder för mig.
Jag tänker på hur skönt det är när han sover och hur mysigt det är när han vaknar igen.
Jag tänker på hur mycket jag saknar Marcus som inte är här hos oss just nu.
Jag undrar om Harry på något sätt förstår att vi inte är hemma, att pappa inte är här och allt inte är som vanligt.
Jag tänker på att vår lilla familj får återförenas om mindre än en vecka och på att vi snart får vara lediga tillsammans i tre veckor.
Jag tänker på hur glad jag är att det är vi tre!

            
                                         Mammas älsklingspojkar! ♥


EN MAMMAS BOKMYS I VINTERMÖRKRET

När man är mammaledig med en liten bebis finns det tyvärr inte så mycket tid över till annat än blöjbyte, amning, vaggande, vyssjande och tröstande. Men sedan nån månad tillbaka har Harry sovit så pass bra på nätterna att jag själv känt mig ganska utvilad och inte behövt sova middag så fort han slutit ögonen på dagarna. Därför har jag faktiskt unnat mig själv att någon gång varje dag bara strunta i allt annat och läsa. Det är jättehärligt, för även om jag är fysiskt närvarande hemma så kan jag försvinna nån helt annanstans en stund.
Igår läste jag ut "Tidsresenärens hustru" av Audrey Niffenegger. Den var både spännande, underhållande och sorglig, och de sista sidorna fick jag kämpa för att hålla tårarna tillbaka. En typisk tjejbok fullproppad med kärlek, lycka och sorg. Passar perfekt när vädret är grått och regnigt och allt man vill är att sitta inne i värmen. Rekommenderas!


MAMMAKVÄLL

Ikväll ska jag få lite egentid. Då ska jag bara vara Amanda och passa på att göra två saker jag inte gjort på väldigt länge - träna och sola. Jag har sett fram emot att göra det länge, men på grund av graviditet och liten bebis har det liksom inte gått. Jag slutade träna några månader in i graviditeten och sola har jag inte gjort sen långt innan det. Jag hoppas det blir lite lättare framöver att få in i alla fall träningen som en rutin i vardagen, även om Marcus är borta mycket i jobbet. Det är faktiskt väldigt avslappnande samtidigt som man svettas och tar i så mycket att man tror att man ska dö. Man kommer bort en stund och kan tänka på något annat. Dessutom är känslan efter man har tränat väldigt härlig, man blir så stolt över sig själv och får sådär skönt ont i hela kroppen.
Så nu ska den dallrande bebismagen och den bleka vinterhuden bort!


REDO FÖR MASKERAD



Många släktingar och vänner har varit vänliga nog att ge oss både nya och gamla bebiskläder till Harry. För nån vecka sen rensade jag alla påsar med kläder för att se vad Harry kan ha nu och vad han redan växt ur. Jag hittade då denna ljusgula, spetsprydda sammetsdress med tillhörande huvudbonad och brast genast ut i gapskratt. Jag var tvungen att testa den på Harry, mest för min egen skull, och detta blev resultatet. En väldigt rolig bild och en förbannad Harry!
Jag kommer förmodligen inte att klä Harry i denna kreation fler gånger, men om han i framtiden blir bjuden att gå som Laura Ingalls på "Lilla huset på prärien"-maskerad är det skönt att utklädnaden redan är fixad!


ADVENT

Första advent:
Den första advent vaknade Harry klockan fyra och vägrade somna om igen. Marcus var uppe med honom och jag fick äntligen lite sovmorgon! Jag vaknade halv åtta och erbjöd mig att gå upp om Marcus ville sova, men han reagerade inte som jag trott utan utbrast: "NEJ, gå och lägg dig igen. Du får INTE gå upp!". Jag kan väl inte påstå att jag var speciellt svårövertalad utan somnade om och vaknade av att Marcus och Harry kom hem igen efter att ha varit ute och köpt adventsfrukost med frallor, nybakta lussebullar, glögg och pepparkakor.
Det var nog första gången Marcus varit pigg och redo att ge sig ut på stan halv åtta en söndagsmorgon sen han själv var bebis!

Andra advent:
Marcus var uppe och matade Harry vid halv sex och sen somnade båda två om. Kvart i nio vaknade Harry igen och jag gick upp med honom. Lång sovmorgon! Mina föräldrar var redan vakna då så jag slapp sitta uppe ensam med Harry. Vi tände adventsljusen, satte på Nyhetsmorgon och åt en god frukost. Inget slår kaffe i mammas gamla fina auktionsfyndade kaffekoppar!


JULKLAPPSJAKT

Idag har jag och Marcus varit i Örebro och handlat julklappar. Under tiden var Harry med mormor och morfar på julmarknad i Nora.
Det var regnigt, blåsigt, kallt och grått men vi hade det trevligt ändå. Det är skönt att kunna hitta på saker bara vi två ibland, då får man lite extra energi och blir dessutom väldigt glad när man får komma hem till Harry igen. Nu är dessutom nästan alla julklappar köpta, har bara en kvar till Marcus. Roligt för mig men desto tråkigare för plånboken!


RSS 2.0