prinskorven.



Harry i farfars babybyxor från 60-talet.


25.03.10.

Idag fyller bror Sebastian 16 år. Grattis!

Imorse var vi hos en fotograf för att ta 6-månadersbilder av Harry. Han fick sitta i en söt liten korgstol och ta foton både med och utan kläder, och på slutet blev det bilder på golvet utan blöja. Det blev lite problematiskt eftersom han är snabb som en vessla och kröp iväg hela tiden, men fotografen sa att han hann få några bra bilder.

Efter lunch tog Marcus med sig Harry till jobbet för att fixa lite. Jag städade och röjde här hemma. Började rensa och slänga grejer jag inte vill ha med i flytten. Packade första flyttkartongen. Den är proppfull med alla filmer och spel så nu är det helt tomt i TV-bänken. Det kändes lite konstigt att börja packa. Det väckte minnen från förra flytten, när jag flyttade hemifrån. Då var jag så förväntansfull på att flytta hit och nu ska det bli så skönt att bege sig härifrån.

Lille prinsen somnade precis efter att ha varit vaken hur länge som helst. Nu blir det chill i soffan framför Vänner.


tisdag.

Idag har Harry börjat ställa sig massa på knä. Han liksom skjuter bak stjärten så han hamnar på alla fyra. Snart kommer han nog krypa på riktigt.
Han blir mer och mer lik en liten hund. Förut låg han på golvet, fick syn på sina mockasiner och började snurra runt, runt för att ta tag i dom. Sötepöte!

Jag och Marcus beställde mat från grekresturangen ikväll för att fira att han är ledig den här veckan. Nu är det fotbad och Desperate Housewives ♥


till harry.



Så här ser den ut, min älskade, fina, nya tatuering. Min lilla hyllning till Harry. Nu är den svullen och sårskorpig, men den kommer bli så snygg när den blir "normal". När färgerna kommer fram och svullnaden lägger sig.  Jag hade sagt till tatueraren att jag ville ha ett timglas, ett hjärta med nyckelhål, en nyckel och Harrys namn. Detta är resultatet. Efter typ 2,5 timmars lidande var den klar. Jag älskar den och jag älskar Polaren Per som gjorde den. Jag kommer definitivt komma tillbaka!

Ansiktsbehandling halv elva! Det är underbart när Marcus är ledig, det blir så mycket Manda-tid då :D


time for school.

Igår skickade jag iväg min högskoleanmälan. Jag valde Produktutveckling med möbeldesign i första hand men även Litteraturhistoria A och Historia A som reserv, ifall jag inte skulle komma in på det första eller få något jobb. Det kändes så stort att göra sina val och anmäla sig till en högskola. Jag har ju funderat fram och tillbaka över dom här valen i flera år. Undrat över vad jag vill bli, vad jag ska göra med mitt liv. Jag har alltid tänkt att jag skulle plugga utomlands efter gymnasiet, men när situationen nu är som den är är jag jätteglad att jag hittat en utbildning som finns i Nässjö och som dessutom passar mig så bra. Nu gäller det bara att komma in och sen ska jag bli stans största plugghäst! 


marcus rastar hunden.


halvårsdagen.



Igår var det ju som sagt Harrys halvårsdag. Vi firade med kladdkaka och massa mys.
Vi gick en sväng på stan och Harry fick denna supercoola bruna skinnjacka i present. Han kommer bli tuffaste bebisen i Nässjö i vår :)
Jag solade under tiden som Marcus handlade mat. 30 underbara minuter i solariet! Jag somnade, sov hur skönt som helst och vaknade upp brun och fräsch. Kan det bli bättre?
Harry var på bushumör hela dagen. Efter att ha varit vaken hela eftermiddagen och lekt och krypit omkring hur mycket som helst somnade han som en stock vid sex. Då blev det god mat och sedan "Män som hatar kvinnor" för mor och far. Eller nja, vi såg början på filmen, sen blev vi supertrötta och gick och la oss. Men jag fick i alla fall Marcus att se lite av min besatthet :) 


sex månader idag!

Några dagar



Sex månader

Idag är det sex månader sen Harry kom till världen. Ett halvt år! Det är helt galet. Det känns som igår men ändå som en evighet. Det har hunnit hända så mycket - han har utvecklats, vuxit, lärt sig så mycket. Så mycket skratt, så mycket gråt, så många nätter utan sömn. Krångel med amning, hundratals blöjbyten, bad i baljan, turer i vagnen. Det finns så mycket att minnas, både vardagligt och festligt, tråkigt och roligt. Det är svårt för mig att se hur mycket han växer och utvecklas men som tur är har jag mååånga bilder att se tillbaka på och jämföra med.

Tiden har gått så fort, du har blivit så stor. Halvvägs till ett år. Grattis gubben. Mamma och pappa älskar dig! ♥

 


lucky puppy.



Harry är som en liten hund när han ålar omkring. Jag säger "kom" och han följer efter vart jag än går. Ibland sticker han iväg fast han inte får och ibland blir det bajspaus. Min lilla valp!
De senaste dagarna har han börjat kasta sig runt halsen på mig, hålla i hårt och pussa (med väldigt öppen och blöt mun) på min kind. Det är precis som att han vill visa lite kärlek. Det är i alla fall väldigt mysigt även om det är omedvetet.
I förrgår började han dessutom äta bättre, lagom som jag skrivit ett inlägg om att han åt så dåligt. Mycket potatis till lunch och ganska mycket ersättning överhuvudtaget. Vi var på BVC i onsdags och de sa att det är helt normalt att det går lite upp och ner med maten. Det är väl tänder på gång om ett tag och dessutom har han ju varit förkyld. Men nu kommer kanske en äta-mycket-period igen. Hoppas!

6 månader imorgon. Grattis i förskott bebis! Sluta gråt nu, ät ordentligt och somna igen.


harry leker med muggen.



De senaste dagarna har Harry fått testa en pipmugg. Vi har bara haft lite vatten på botten så han inte ska spilla ut alltför mycket, men han tycker det är jättekul bara att få leka med den. Han förstår nog inte riktigt att det är någonting man ska dricka ur men jag tror det är bra att börja vänja honom både vid att dricka vatten och att använda pipmugg. Så söt!

(Farmor och farfar! Lägg märke till Harrys vickande på tårna. Något ni känner igen från er son kanske? :P )


mammakväll.

Ikväll har jag varit och solat. Det behövdes, både utanpå och inuti. Efter att ha legat i varma solariet och sen gått en skön och svalkande promenad hem känner jag mig som en ny människa!


kaos på vardagsrumsgolvet.



Så här ser det ut när Harry dragit fram genom vardagsrummet. Det är ju superkul att dra ut varenda film mamma och pappa har på golvet och liksom sprattla runt på dom. Desssutom har han flera gånger lyckats sätta på videon (något han ärvt av sin mor? Och ja, vi har fortfarande en video! Jag älskar mina gamla VHS-filmer och tänker INTE skiljas från dom!!).
Man får hela tiden vara med och ta bort honom från saker han inte får röra. Det är
 så himla intressant med alla tidningar, böcker, sladdar, spel, stereon, DVDn.  Marcus bas är en annan favorit. Välter Harry den över sig har jag nog två ledsna gossar att trösta. Så jag försöker hålla honom borta från grejerna. Försöker..
I nya lägenheten blir det inga prylar på under en meters höjd. Ny TV-bänk med skåp. Vi får ställa in alla saker i ett rum och stänga till ordentligt. Med hänglås!


...

Tänk om man kunde vrida tillbaka tiden..


harry "matvägrarn" köpberg









Det här med bebis-mat är sannerligen ingen lätt historia. Det är så svårt att veta vad man ska ge, hur mycket, hur ofta. Vi började ge små smakportioner av potatispuré när Harry var fyra månader. Det gick sådär, han fick väl i sig nån eller några teskedar, men vi tänkte att det skulle gå bättre hela tiden. Att han automatiskt skulle vilja ha mer varje gång. Efter några dagar med potatis gick vi vidare till palsternacka, avokado och ärtor. Enligt Harry var de mer eller mindre vidriga. Så vi återgick till potatisen och har gett honom det i nån månad nu. Problemet är att han inte äter mer nu än när han var fyra månader och han verkar inte ens tycka det är särskilt gott. Nu har vi även börjat ge fruktpuré efter potatisen. Och gröt morgon och kväll. Gröten går ganska bra, men det vill han inte heller ha så mycket av. Frukten börjar gå lite bättre men inte heller den är någon höjdare. Idag testade jag att göra en blandpuré med potatis och morot. Han fick några teskedar men spottade ut det mesta. Kastade även lite i ansiktet och smetade in en del på kläderna och babysittern. Vilket i och för sig är ett godkänt betyg för unge herrn.
Flera jämnåriga barn på BVC äter redan hela måltider, nån har helt slutat med ersättning och några äter redan kött och fisk. Jag vet att alla barn är olika och att vissa börjar intressera sig för mat senare, men Harry verkar inte vilja ha mjölkersättning heller. Han har ätit jättedåligt i över två veckor. Man får tvinga i honom maten.
Nån som har erfarenhet av detta och kan komma med tips och förslag?


en hel natts sömn.

Imorse sov Harry till klockan sex när Marcus klocka ringde. Det var lääänge sen han sov så länge utan att behöva äta nån gång på natten. Jag behövde inte ens vända honom från mage till rygg en enda gång! Det var en hel, lång natt av välbehövd sömn för snörvliga mamman och ont-i-halsen-pappan. Tjoho!


dikt till harry.

Jag trodde att jag var någorlunda normal,
sen upptäckte jag att jag var som en strandad val.
För mitt i lyckan av att bära på ett barn,
började jag växa och svälla och kräkas mer än jag var van.
Jag blev trött i kroppen och i huvudet likaså,
men jag försökte envist hålla igång ändå.
Plötsligt blev kläderna för trånga och kroppen framtung,
för kondition och god hållning är ingen garanti bara för att man är ung.
Mitt på ljusa dagen när jag var ute och vanka,
kände jag plötsligt bebisen sparka.
Jag insåg då,
att trots att jag äter för två,
är det inte bara kroppen det ändras på.
För mitt bland blodtryck, urinprov, hjärtljud och prat om bröstmjölk,
visade ultraljudet att lilla bebisen är en pöjk.
Det gick då upp för mig att jag ska bli någons mamma,
och att jag måste lära mig byta blöjor och amma.
Egentligen spelar det ingen roll att jag blir tjock om magen och sugen på all möjlig slags mat,
för jag ska få bli mamma till världens finaste lilla krabat!

Amanda, vårterminen 2009


Skrev den här dikten i skolan förra våren. Den var väl meningen att den skulle vara lite skämtsam med rimmen men innehållet är faktiskt ganska seriöst också. Den handlar ju om bebisen i magen som visade sig vara underbara Harry!


spåren efter den första bebistiden börjar försvinna.

I veckan har jag plockat undan flera av de saker Harry har använt under sina första fem-sex månader. Babygymet är borta, så nu är det tomt både i vardagsrummet och hjärtat. Varenda dag har Harry lekt där, rullat runt, sovit, gråtit, skrattat, lärt sig åla framåt. Alla små leksaker som alltid varit utspridda över golven och möblerna har nu hamnat i en liten korg. Vi har börjat använda Harrys riktiga barnstol ganska mycket så snart försvinner även babysittern.
Jag har rensat igenom klädlådan och sorterat ut allt Harry redan vuxit ur. Det blev nästan ingenting kvar. Vissa plagg har vi knappt hunnit använda, medans andra varit flitigt använda favoriter. Den där vita bodyn med röda luftballonger på. Det var det första jag och Marcus köpte till Harry, den där helgen i mars när vi var i Stockholm. Magen hade vuxit jättemycket den veckan, så jag vankade stolt runt med stora gravidmagen och kände den första sparken. Det kändes så stort att köpa någonting till det lilla livet i magen. Då kunde jag inte alls tänka mig en liten bebis i tröjan, men nu är den sedan länge för liten. Det är konstigt att saker kan skapa såna minnen.
Tiden går så fort, Harry har blivit så stor. Det är tur att man kan skaffa fler barn så sakerna kan användas igen!


förkylda familjen.

Lilla familjen har blivit förkylda! Harry har hostat hela veckan och även varit snorig och täppt i näsan de senaste dagarna. Jag och Marcus har ont i halsen och jag har blivit lite hostig och täppt i näsan jag också. Kunde knappt andas inatt. Vaknade mitt i natten av att Marcus höll för min näsa så jag inte fick nån luft alls. Han tyckte jag snarkade för mycket.. Typiskt karlar, som snarkar året runt, att tycka det är jobbigt när tjejen gör det nån gång ibland när man är sjuk :P


lördagkväll.

Så var det återigen lördagkväll. Harry ligger och sover gott i sin säng och vi har satt oss i soffan framför Melodifestivalen. Har precis ätit grönsaksgryta med lax i sann GI-anda. Nyttigt och ganska gott, men jag kan inte låta bli att tänka på att svärmor&svärfar är i Stockholm och käkar på Fondueboden ♥ Jag är lite smått avundsjuk!

Förresten, vore det inte kul med Let´s Dance för okända? Jag skulle lätt ställa upp! Få lära sig massa roliga danser, klä ut sig i fina klänningar och roliga makseradutstyrslar. Kom igen 4:an, en massa dansande svenssons kan ju bli hur kul som helst! :)


framtidsplaner.

Idag har jag och Marcus varit på Öppet Hus på högskolan i Jönköping, och Harry har varit hos Daniel och Sara.
Jag har tänkt söka utbildningen "produktutveckling med möbeldesign" till hösten, men har inte vetat så mycket om den. Det är ju så svårt att få en uppfattning om en utbildning enbart genom att läsa på hemsidan eller i en katalog. Därför var det jätteskönt att kunna åka dit idag och lyssna på en mer detaljerad beskrivning och få kursplanen förklarad för sig. Jag var lite nervös att den skulle verka sämre än jag trott, eller att den inte skulle vara som jag förväntat mig, men jag blev positivt överaskad. Det kändes så rätt!
Jag ser jättemycket fram emot att börja plugga igen. Jag tror jag är en sån människa som trivs med att gå i skolan. Jag gillar att lära mig nya saker och att försöka lösa alla olika uppgifter man får. Det ska bli så roligt att få göra nånting bara för sig själv och det känns bra att ha en utmaning framför mig. Visst är det en ganska stor utmaning att skaffa och ta hand om ett barn, men nu har jag ju kommit in så mycket i den rollen att det är vanlig vardag för mig att vara hemma och ta hand om Harry. Så nu ser jag fram emot att ha något nytt att ta tag i!
Jag är så glad att jag hittat en utbildning som fungerar så bra med vårt liv med bebis. Det är högskolan som håller i den men den ges här i Nässjö, så jag slipper pendla och har alltså mer tid hemma med Harry. Dessutom känns det hur skönt som helst att äntligen veta vad jag ska göra. Det är ju det man funderat på sen högstadiet, vad man ska bli "när man blir stor". Det finns så himla många olika val och vägar att gå att det ibland känts helt omöjligt att kunna välja. Men nu har jag alltså hittat nåt som jag tror kommer passa mig som handen i handsken!
Vet vet, om några år kanske mor min står där på Ikea och säljer möbler jag designat... "Harry" kanske blir det nya "Billy"! :P


hipp hurra, mormor fyller år idag.

 Idag slår Harrys mormor två flugor i en smäll genom att både fylla år och ha namnsdag. 42 år blir hon minsann. Och namnsdag på samma dag som kronprinsessan (Anna HELENA Viktoria), det är inte illa! Grattis på dig mor! Ett litet paket anländer nog på posten ;)


att lita på sig själv.

I Harrys babybok finns en sida där mor&farföräldrar får lämna tips och råd till oss föräldrar. Min mamma och pappa skrev "lita på er själva". Lita på att vi vet vad som är bäst för Harry.
Och är det något man märker när man får barn är det att man själv känner sitt barn bäst. Man växer in i rollen mer och mer ju längre tiden går, men redan från början finns känslan av att "jag är hans mamma och jag känner honom på ett sätt som ingen annan gör". Men även om man egentligen förstår sitt barns signaler så kan det vara svårt att själv ta beslut som rör den lille. Man är ju så rädd att något ska bli fel! Den allra första tiden, på BB och när vi precis kom hem, frågade jag barnmorskorna och BVC-sköterskan om allt. Hur mycket mat får vi ge honom, kan vi börja använda nappflaska, hur ofta måste han äta? Dom föreläste och vi gjorde som dom sa. Men för varje dag som gick trodde jag att vi blev mer och mer självsäkra och att vi vågade lita på att våra egna ideer och förslag också var bra. Jag trodde att jag hade tagit över kontrollen helt, men märkte ganska nyligen att jag ändå tog åt mig mycket av vad andra sa, hur andra gjorde.
BVC-sköterskan berättade hur det går till med smakportioner - hur mycket barnet ska få, hur ofta, vilken slags mat.. Ge samma smak i flera dagar, ge maten mitt på dagen, ge bara grönsaker i början, antingen mat eller gröt - inte båda samtidigt. Man måste undvika salt, får inte steka kött. Men ändå så trodde jag ända till igår att jag hade full kontroll, att jag såklart lyssnade på vad folk sa men ändå gjorde det jag själv tyckte var bäst. Men i stor utsträckning har jag ju gjort precis som alla sagt - följt mallen, gjort som det står i böckerna. Men igår när vi var på en föräldragrupp visade det sig att andra mammor, som har barn i samma ålder som Harry, ger både gröt, välling och mat på samma gång, vissa har råkat ha i lite salt i maten, nån har gett stekt fisk. Och där satt jag och kände mig dum. Kände mig som en gammal sträng lärarinna som anmärkte på alla "fel" dom gjorde. Men det var då jag bestämde mig! Från och med nu ska jag göra precis det som jag och Marcus tycker är bäst för Harry. Han ska fortfarande få smakportioner med grönsakspureer på dagarna, men nu har vi även börjat med gröt på morgon eller kväll och lite mosad frukt efter maten mitt på dagen.
Det är självklart att man måste lyssna på vad barnmorskorna säger, men ta det med en nypa salt. Det är mitt tips till nyblivna föräldrar - lita på er själva!


uppdrag dagis.

Igår bytte Marcus till sittdelen på vår vagn, så att Harry nu kan sitta upp när vi är ute. Den senaste veckan har det märkts att han inte vill ligga ner längre. Han vill ju sitta upp, vara med, se sig omkring. Så idag blev det premiärtur i nya vagnen. Vi gick för att titta på de två dagisen som ligger närmst vår nya lägenhet, men jag vet inte hur vi ska göra än. Inget av dom kändes sådär mysigt och roligt som man vill att ett dagis ska vara.


En mycket trött Harry åker sittvagn för första gången!
Framför kyrkan han ska döpas i.


dopinbjudningar på g.



Nu är alla dessa ljuslila kuvert på väg hem till våra dopgäster. 31 stycken inbjudningar blev det. Till 70 underbara vänner och släktingar!


herr nyfiken hasar sig framåt.



Harry har ju kunnat förflytta sig framåt ett tag nu men bara kortare sträckor. Idag blev jag jätteförvånad när jag såg att han låg ända borta vid kakelugnen och slickade på golvet. Sen tog han en sväng förbi bokhyllan innan han tog sig över tröskeln till hallen och började snutta på sin fars sko. Man kan väl inte riktigt säga att han kryper, det kan nog mer liknas vid att hasa. Han puttar ifrån med benen, ålar i sidled och drar med armarna, och på så sätt tar han sig fram.
Sen han blev fem månader har han varit ännu mer nyfiken av sig. Han vill titta, ta, känna och smaka på allt. Han har också börjat titta över kanten på saker och ting, om han till exempel ligger i soffan, på skötbordet eller sitter i babysittern. Speciellt om han tappar ner någonting, då kastar han sig fram mot kanten och tittar ner på saken han tappat. Det gäller att vara snabb med den lille vesslan. Det är precis som att han undrar hur allt hänger ihop - hur saker sitter fast, vad som finns nedanför, vad som händer om man tar på saker, hur något låter om man slår på det. Som på bilden, han sitter inte bara och hoppar i hoppgungan längre - nu tar han tag i selen och tittar sig storögt omkring som för att ta reda på var och hur han sitter fast.
Han börjar bli så stor!


vilse i pannkakan.

Idag har jag och Harry varit ute på en 1,5-timmes lång och snurrig promenad på 6,5 kilometer. Det blev inte många rätt. Jag hade först tänkt gå till MIO för att titta på möbler och ta en katalog, men så kom jag på att det vore roligt att titta vart det dagis vi valt som förstahandsval ligger. Jag visste bara på ett ungefär vart det låg, men inte gatnamn eller exakt hur jag skulle gå. Men när jag gått ett bra tag utan att hitta rätt bestämde jag mig för att gå till MIO i alla fall eftersom jag kommit ut på den väg jag trodde ledde tillaffären. Men icke, jag gick och gick men inget MIO syntes till. Det jag till min förvåning hittade var istället en väg jag visste låg i närheten av dagiset. Så jag gick in där för att återigen leta efter Tallbackens förskola. Jag såg ett dagis och tänkte att det måste det ju vara, men nu när jag kom hem och kollade Eniro märkte jag att det inte ens var det dagiset. Så det blev som sagt inte många rätt på min galna färd runt staden. Det jag dock märkte var att dagiset ligger väldigt långt från min skola och vår nya lägenhet, så kanske får vi göra om våra dagis-val.

På länken kan ni se dagiset, min skola och våra båda lägenheter:
http://kartor.eniro.se/m/p9WPN


konsten att få en bebis att somna.












Ja, att få en bebis att somna är inte det lättaste. Även om de är helt slutkörda och ögonen svider av trötthet kan de bara inte komma till ro. I alla fall inte Harry. Några nödvändiga saker som man bara måste ha nära till hands är: det supermjuka gosedjuret Kanin, ljusblå speldosan, napp, en skvätt mat. Dessutom måste jag stryka Harry väldigt löst över huvudet och pannan, samtidigt som jag matar och är beredd med nappen. Det funkar allra bäst. Men det tar sin lilla tid, speciellt nu när Harry rullar över på mage så fort han får chansen, och sedan han kommit på att det låter roligt när man sparkar eller drar med handen över spjälorna på sängen. Ibland fastnar han med fötterna mellan spjälorna och kommer inte loss...
Så här går det till hemma hos oss: man sätter på speldosan, lägger Kanin tätt intill, ger Harry lite mat, nappen, stoppar om med filt och går ut ut rummet i tron att han nu somnat. Nån sekund senare hör man det där förtvivlade gnället, går in i rummet, ser Harry ligga åt helt andra hållet än man la honom, antagligen på magen. Nappen är borta, maten utspilld, speldosan tyst, filten bortsparkad och Harry klarvaken. Då får man börja om med hela proceduren. In och ut ur rummet, skrik och gråt, napp ut och in, mat ner och upp igen. Speldosa på, vända tillbaka på rygg, avslappnande kli på huvudet, stoppa om med filt, pussa godnatt. Har man tur somnar han slutligen efter nån halvtimme eller så, antagligen av ren utmattning. Barn är underbara, speciellt när de sover :P


gi-vecka 1.

Den här veckan har vi äntligen kommit igång med att äta GI-käk. Även vi har alltså fallit ner i dietträsket. Men det är faktiskt mycket enklare än jag trott. Och godare. Vi har kommit in i det väldigt bra redan och jag förvånas ständigt och jämt över att jag automatiskt äter några nötter istället för en rostmacka. Man kan faktiskt äta väldigt god mat även om man vill äta nyttigt. Och man känner sig så fräsch! Vi följer Fredrik Pauluns recept och har ätit bland annat tortillarullar med köttfärs och guacamole, grönsaksgryta, linssoppa, thaigryta med rostbiff. Mums filibaba.


vårkänslor.



Så var det söndag igen. Ännu en vecka som tar slut.
Idag har vi varit ute på långpromenad. Enligt Eniro har vi gått ca fem kilometer. Vi gick och tittade var min framtida skola ligger så jag vet hur jag ska ta mig dit i höst (om jag kommer in) och sen fikade vi på Elsies inne i stan. Harry sov mest hela tiden. Ganska fint väder även idag, ljust och skönt ute. Det är konstigt att vädret kan göra så mycket för ens humör. Jag börjar få massa vårkänslor redan, fast det ligger meterhöga snödrivor i varje gathörn. Det är så mysigt att vakna av att solen tittar in genom sovrumsfönstret och så skönt när solen värmer en på ryggen när man är ute. Man mår så himla mycket bättre när det börjar bli vår. Dessutom ska vi ju flytta, ha dop, börja skola och dagis. Njuta av en lång och skön sommar. Vi har så mycket att se fram emot. Just nu är allt bra!


freitag.

Igår blev en fullspäckad dag. Jag och Harry var på babymassage på morgonen. Han tyckte nog mer om det den här gången men han var ändå ganska busig och ville helst inte ligga still på rygg. När vi kom hem runt lunch bestämde jag och Marcus oss för att åka till Jönköping på en liten impuls-utflykt. Marcus var ledig men hade jour, så jag var lite nervös att hn skulle behöva åka iväg så jag och Harry fick ta tåget hem, men det var inga problem. Han beställde tatueringstid till samma dag som jag och sen åkte hem till Linda och Stefan och fick träffa deras lilla tjej. Hon var bara en vecka gammal. Ett pyttelitet knyte med massa svart hår som bara sov och sov. Så söt!

På tal om tatueringarna, jag har fått lite frågor om vad det är vi ska göra. Men det får bli en överraskning. Hihi.


charlie har anlänt.

I torsdags kväll fick Andrea och Palle sin lille Charlie :)
Det är tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra (de bor i Fjugesta) men jag hoppas vi kan ses snart i alla fall och att våra små gossar kan bli kompisar. Ta hand om er!


04.03.10



Idag har jag och Harry varit på utflykt till Jönköping. Vi tog tåget från Nässjö tjugo över elva och kom in till stan vid tio i tolv. Då gick vi först och bokade tatueringstid (åt mig, inte Harry) och sen kollade vi i lite olika affärer. Harry var jätteduktig och glad nästan hela tiden. När jag provade kläder låg han kvar i vagnen utanför provhytten och lekte med en leksak och han gav knappt ifrån sig ett ljud fast vi bara tittade på tjejgrejer. Lite gnällig blev han dock på H&M (något han ärvt från sin käre far som också blir gnällig och otålig så fort det ens pratas om H&M.) Han fick då sitta upp i vagnen och det var en riktig höjdare! Han tittade sig storögt omkring, tog tag i alla fina kläder och charmade varenda tjej som befann sig inne i affären. Tonårsgäng med 14-åriga tjejer, kassörskor, pansionerade tanter - han log mot alla och alla tyckte han var "sååå söt"! Nu har han blivit så bortskämd med att få sitta upp i vagnen att vi nog blir tvungna att byta till sittvagn ganska snart.
Vi tog tåget hem vid halv tre, och vid halv sex kom Harrys farfar och hälsade på. Han hade med sig två fina blåa fåtöljer till Harry som han ska få ha i sitt nya rum. Jättefina!


mamma&pappa-helg med massa avkoppling.

Nu har vi äntligen bokat tid för spa! Jag och Marcus fick en natt på hotell och presentkort på spa i Jönköping av hans föräldrar i julklapp. Nu har vi tagit tag i saken och bestämt oss för att åka den 10 april. Jag ska få en behandling som kallas Samezen, kroppsscrub, ansiktskur, bad och kropss- ochansiktsmassage med stenar. Marcus har valt Lyxigt Massagepaket, med olika massager och kroppsskrubbar. Det ska bli superskönt att bara tänka på sig själv och veta att Harry har det bra med farmor och farfar. Det blir första gången jag är borta från Harry mer än några timmar och första gången jag får sova utan honom på natten. Jag längtar ihjäl mig efter att få sova en hel lång natt utan avbrott. Inga blöjbyten eller nattliga matningar. Det kommer bli en perfekt helg!


tradera-besatt.




Jag har blivit besatt av Tradera. Det finns så himla många roliga och unika prylar, och har man tur blir det riktigt billigt. Idag har jag fyndat fina örhängen och coola brillor för 12 respektive 11 kronor. I like! ♥


RSS 2.0