förväntansfull.

Sitter i skolan och jobbar med ett projektarbete. Har jätteont i magen och är spänd och förväntansfull. Kan inte ens koncentrera mig på vår uppgift för i tankarna är jag redan på resande fot. Ikväll åker jag, Marcus och Harry nämligen till Stockholm. Vi tar med Josefine och hennes kompis och lämnar av dom i Sumpan innan vi beger oss till Marcus föräldrar. Det blir nog en rolig kvälls-roadtrip med Mc Donalds, barnvisor och lite sömn. Imorgon lämnar vi Barry hos farmor och farfar och åker mot Göteborg, där vi spenderar en natt på hotell innan vi tar ett tidigt flyg till London. Alltså, LONDON! Som jag har längtat! Återkommer när jag återigen befinner mig i Nässjö efter en toppenhelg i storstan!


betty, asta, selma.


Betty

Selma (hon har röda ögon, dom syns bara inte här)

Asta

Jag & Asta


våra nya familjemedlemmar!



I lördags hämtade vi hem våra små gullegrisar! Sedan dess har de mest fått vara ensamma i sin bur, eftersom man ska låta dom vänja sig vid den nya omgivningen och tillvaron. Idag har jag tagit upp dom först en och en en liten stund, och nu på kvällen fick alla tre komma upp tillsammans. Det känns som att dom börjar bli trygga hemma hos oss nu och vågar tillochmed ut ur sitt lilla hus när vi är i rummet.


projekt tvåstegspall.

Vi har fått en designuppgift i skolan där vi ska ta fram en tvåstegspall för barn mellan 5 och 8 år. Jag har inte direkt någon erfarenhet av barn i den åldern och har ingen koll på vilka behov dom har. Så ni som har barn, är barn eller bara vet mycket om barn - lämna gärna en kommentar om hur ni upplever barn i den åldern. På vilken nivå befinner sig lekandet och deras kunskaper, vika behov har dom osv? Vad skulle vara viktigt hos en pall för att tillgodose barnens krav?
Tack för hjälpen!


körkort.

För några veckor sen skrev jag in mig på trafikskolan i stan och sen dess har jag fixat med körkortstillstånd och annat som är nödvändigt för att ta körkort. Nu har jag äntligen fått det godkänt och bokade häromdagen in mina lektioner. Jag vill försöka ta det så snabbt som möjligt så vi bokade ungefär som en intensivkurs. Och eftersom det är på sommaren, när det fort blir fullbokat, bokade jag in många lektioner på en gång för att slippa vänta om jag behöver fler. Så under två veckor i juni har jag 18 körlektioner, haha! Ska försöka hinna med mycket av teorin nu innan så det går snabbt sen.
Även om jag såklart tänkt att allt vore så mycket enklare om jag hade körkort har jag inte varit intresserad av det tidigare. Det har liksom funkat ändå. Men nu känner jag att det är dags. Och jag har fått lust att göra det, vilket är ett måste för att jag överhuvudtaget ska klara av det. Jag VILL ta körkort, för att slippa vara så beroende av Marcus, för att kunna ta mig dit jag vill när jag vill och framförallt för att klara av vardagen när Marcus inte är hemma. Och nu tycker jag tillochmed att det ska bli kul! Jag är nog bara lite sen i starten, men nu jäklar ska jag ta det där körkortet en gång för alla!


i väntans tider.

Nej, vi ska inte få fler barn, men däremot ska tre små marsvinstjejer flytta in hos oss på lördag! Dom är hur söta som helst! Vi har pratat om det lite fram och tillbaka och kommit fram till att det är ett bra alternativ. Dels har jag haft marsvin innan så jag vet hur dom fungerar, och det är bra djur för barn. Dessutom tycker vi det är viktigt att Harry får vara i närheten av djur och han är väldigt fascinerad av alla typer av djur. Vi lånade några böcker om marsvin på bibloteket häromdagen och har tittat på bilder på internet, och Harry verkar väldigt uppspelt och intresserad av de små liven. Det svåraste var att hitta några att köpa. Tydligen råder det "marsvinsbrist" men tillslut hittade vi tre små gulliga ungar på 7 veckor i djuraffären här i stan. Och blev kära med en gång! Så nu ska dom få komma hit till oss och förgylla tillvaron :)


surpriseparty och hotellbus.



Det har varit fullt upp här hemma den senaste veckan. Jag hade planerat en överaskningsfest för Marcus (som gick av stapeln i lördags) och fått honom att tro att det bara var mina föräldrar som skulle komma och hälsa på. Det var lite svårt att förklara den extremt stora mängden mat jag köpte, för 10 vuxna karlar äter ju en aning mer än vi och mina föräldrar gör. Jag har gömt undan vinflaskor i garderoben och i smyg haft kontakt med Marcus kompisar för att ordna allting. Det svåraste har varit att inte försäga sig. Jag har fått bita mig i tungan många gånger den senaste månaden.
Men lördagen kom i alla fall, utan att jag råkat säga någonting. Mina föräldrar kom, vi åt och lekte med Harry och fick allt att verka helt normalt. Vi pratade om hur dom skulle sova och vad vi skulle göra dagen efter. En gång råkade pappa säga att han skulle köra bil senare under dagen, men mamma räddade det genom att säga att dom skulle åka och köpa tårta åt Marcus på stan. Timmarna gick och jag började fixa med maten. Marcus satt i köket hela eftermiddagen och eftersom vi har väldigt bra syn ut mot gatan kändes det helt omöjligt att han inte skulle få syn på sina nio killkompisar när dom kom gående. Men av någon anledning missade han dom! Jag såg dom, mamma såg dom, pappa såg dom, men Marcus vände sig bort från fönstret precis när dom knallade förbi. Så jag smög ut och öppnade ytterdörren och gick in och sa till Marcus att gå och koll en grej i hallen. Blicken och ansiktsuttrycket han fick när han såg hela hallen full i folk var obetalbar! Han gick på det, överraskningen hölls hemlig ända till sista sekund! 
Jag, mamma, pappa och Harry fördrev sedan lördagskvällen på resturang i Jönköping och sov sen på hotell. Supermysigt, och Harry gillade verkligen att det hände något utöver det vanliga! Han tyckte hotellets garderob passade perfekt att bajsa i och jag blev nostalgisk under frukosten när jag upptäckte att "Doktor Kosmos" bodde på samma hotell. En lyckad helg för alla, alltså.


RSS 2.0