mors dag.

Idag är det min första Mors Dag. Marcus och Harry köpte en räkmacka, bakelse och tidning till mig när jag var i full fart med att skura, städa och damma. Gullepluttar!


flytt.

Igår flyttade ut ur vår lägenhet coh sov första natten i nya. Spännande!
Marcus föräldrar och två av hans kompisar hjälpte oss med flytten av grejer och med städningen, så idag var det inte så jättemycket kvar för mig och Marcus att göra. Dock hade vi ju Harry att ta hand om oc,så bland kemikalier och skräp, så det tog längre tid än vi trott. Började väl runt tolv och blev klara vid halv sju. Men nu är det klart, ett avslutat kapitel. Obeskrivligt skönt! Nu kan vi bara fokusera på att komma i ordning här.


farväl gustavsbergsgatan!



Sista kvällen i lägenheten. Det känns väldigt märkligt. Idag sitter vi här som vanligt och känner oss som hemma, men om en vecka när vi går förbi är vår gamla lägenhet inte längre vår. Den är någon annans hem.
Min första egna lägenhet, mitt och Marcus första gemensamma hem, första lyan i Nässjö. I snart ett år har vi bott här och det har varit en mycket händelserik tid. Sista månaderna av graviditeten (när jag bara låg i sängen och hade ont och väntade på bebisen) hände det i och för sig inte så mycket, men det var en stor del av mitt liv och det utspelade sig här. Sen dess har vi blivit föräldrar och Harry har levt sina åtta första månader här. Vi har haft många långa nätter med amning och barnskrik, första leendet, skrattet, första maten. Vi har bytt hundratals blöjor, Harry har lärt sig rulla runt och sitta, klättra och krypa. Många viktiga händelser har med andra ord utspelat sig inom dessa väggar.
Inte lika roligt för grannarna att bo i ett extremt lyhört hus med en bebisfamilj (under tiden vi bott här har lägenheterna ovanför bytt ägare två gånger var och jag misstänker att de som bor på andra våningen är på väg att flytta dom också) men vi har trivts här. Gustavsbergsgatan 9 kommer alltid ha en speciell liten plats i mitt hjärta.


hipp hurra.

Idag fyller Harrys morfar 45 år. Grattis!
En gåva väntar på dig hemma hos oss.


konsten att packa inför långresa med bebis.



Jag har ju rest med Harry ganska många gånger nu och jag tycker faktiskt att jag blivit ganska bra på det där med att packa smart. Planering och organisering -  det är de två viktigaste delarna för att få allt att klaffa! En stor bag under vagnen med mina och Harrys kläder och alla saker vi inte behöver under resan. En ryggsäck med Harrys grejer som vi måste komma åt lätt - mat, blöjor, våtservetter, nappflaska, napp, kanske nån leksak. Min väska med grejer jag behöver - plånbok, mobil, kamera m.m. Ibland har man oturen att ha för mycket saker med sig och då får man göra som jag gjorde nu sist - trycka ner allt lite här och var där det finns utrymme. Det bästa vore om jag hade hela vagnen till all packning, men vart skulle då Harry ta vägen..?


barfota utan strumpor och skor.









Bilder från 17 maj 2010, tagna när vi precis kommit till mormor & morfar i Nora.
Första gången Harry får krypa runt på riktigt i gräset, barfota utan strumpor och skor..


uppdatering.

Igår kom jag och Harry hem igen efter att ha varit hos mormor och morfar i drygt en vecka. Skönt att komma hem till sitt eget men konstigt att vi bara ska bo här nån dag till. Det har varit så mycket med själva planeringen för flytten att jag inte hunnit fatta att vi inte ska bo här mer sen. Jag har ju varit borta härifrån ganska mycket och dessutom haft dopet att tänka på, så jag har knappt haft en tanke på att vi snart bor någon annanstans. Märkligt.
Under tiden vi var i Nora har Harry fått en tand i överkäken, börjat vinka lite smått och lärt sig klättra upp på i stort sett allt. Favoriten var att klättra upp i mormor och morfars fåtölj och vidare upp på soffarmstödet. Gissa om hjärtat hoppade över några slag när jag fick syn på honom sittandes där på knä, svajande nån meter över golvet.

Det verkar för övrigt som att min kamerasladd blivit nerpackad redan.. Jag har så många fin bilder, hade tänkt lägga upp några på Harrys första riktiga stund i solen. I bara tröja och keps, krypandes i det gröna gräset! :) Men det får bli en annan dag. Snart kommer prästen för planering av dop!


gårdagen.

I fredags hämtade vi nyckeln till nya lägenheten och Marcus körde dit alla kartonger och lite möbler igår. Under tiden åkte jag och Harry med svärmor och svärfar till Marcus farmor i Jönköping. Födelsedagskalas! Marcus faster och små kusiner var också där. Alva var så söt - rabblade alla färger och lekte med Haji (Harry). Elsa hade vuxit mycket sen sist men låg mest tyst och snäll och tittade sig omkring. Vilken drömbebis!
Vi fick massa god mat och fika, och barnen lekte för fullt med gamla leksaker som Marcus hade när han var liten. Harry hittade små koppar och fat och hade kafferep i flera timmar :)
Han hade varit vaken sen tolv, så efter all lek höll han på att tuppa av av utmattning vid klockan sex. Alva vinkade till honom, sa "hejdå Haji" och vi åkte hem. Harry somnade som en stock direkt och sen sov vi båda två hela vägen hem.


kväll i vetlanda.









Igårkväll blev det en liten tripp till Vetlanda för att hälsa på Alex och Andrea. Vi var i Andreas föräldrars hus som ligger lite utanför stan. Det var verkligen som att komma ut på landet fast det var så nära stan. Hur mysigt som helst med alla fina gårdar, mysiga hagar, söta djur, slingrande åar.
Det bjöds på tacos, vin och glass med bär och nougatsås ♥ Efter middagen gick vi en liten promenad - hälsade på hästar och lät Harry gunga i trädgården. När Harry somnat kollade vi på Änglar & Demoner innan det var dags att bege sig hemåt. Halv tolv åkte vi! Uppesittarkväll för två trötta föräldrar vill jag lova, men väldigt mysigt och trevligt! :)


trion.

Årsdagen av Kristi färd till himmelen! Det ska vi fira med hemmagjord pizza när Marcus och Harry kommer hem från ICA.
Marcus kom hem från övningen igår, trött och skitig. Men jag blev glad ändå, skönt att äntligen umgås med en vuxen människa igen, även om det gick över förväntan att vara själv hemma med Harry. Det är klart det går, det finns ju massvis med ensamstående föräldrar som klarar det jämt, men det blir stor skillnad för mig som är van att ha någon att dela "bördan" med. Det var lite skönt och roligt att testa på att vara själva men nu är det bra att allt är som normalt igen. Att jag har någon att prata med, någon att dela matning, tvättning, läggning, tröstning och lekning med!


happy birthday.



Idag fyller Pillerillan år! Grattis baby! 20 år, tänka sig.. Välkommen till klubben gamling :P


bebistrots.

Inatt har Harry vaknat en miljard gånger! Med nån eller några timmars mellanrum, eller till och med minuter. Vissa gånger hann jag inte ens somna om innan han vaknade igen. De flesta gångerna räckte det med att vända tillbaka honom på rygg, stoppa i nappen och lägga på filten, men det tar ändå på krafterna att bli störd i sömnen, att vakna till och sitta uppe för att vara säker på att han somnat innan man själv tyst som en mus kryper ner i sängen igen.
När vi var på BVC igår pratade vi om att Harry är jättegnällig och sover och äter katastrofdåligt just nu. Elisabet sa att under det första levnadsåret har barnet ungefär sju trotsperioder. Sju! Det förklarar varför Harry är en periodare. Han kan vara hur snäll och glad och lydig som helst och äta och sova bra i flera veckor, men sen vänder det och allt blir upp och ner, ut och in. Hon tror också att han inte vill äta för att han har så mycket annat att tänka på. Hur ska han kunna koncentrera sig på maten när han kan komma ner på golvet och krypa, leka, klättra? Och det kan jag väl förstå. Förhoppningsvis vänder det och blir bättre snart igen. Så vi får sova..


tisdagspyssel.

För hundra år sen köpte jag svarta papper att klistra på foton på. Tanken var att göra ett eget fotoalbum med bilder på mig och mina vänner från forna tider. Dock har jag inte hittat någon fin pärm än, de flesta är så barnsliga eller fulla av motiv och mönster. Så idag hittade jag en jättefin pärm på Bokia. Köpte lite fina bokstavs-klistermärken också, och detta blev resultatet. Nu ska jag bara beställa kopior av gamla foton, klistra upp dom på papper och dekorera dom lite fint. Både roligt och enkelt att göra!


dagens utflykt.


Framme vid Adela Udde vid Handskerydssjön.


Harry får krypa runt på gräset för första gången i sitt liv!


Efter fika och lek somnar han som en stock i vagnen. Inte konstigt när han vaknade och var full av bus klockan 4 imorse..

Efter grillningen med Lilla Gruppen hade vi tid hos Elisabet på BVC. Harry väger 9415 gram och är 73,8 cm lång. Han är väldigt lång och har sen sist vi var där skjutit iväg en hel del på längd-kurvan. Vikten har dock halkat ner på kurvan men det är ingenting konstigt eftersom Harry är så aktiv.


vårsol och grillning!



Vilket underbart väder vi har hörrni! Idag blir det våravslutning med Lilla Gruppen - grillning vid Adela Udde! Jag äter ju inte korv men vi kanske stannar till på Konsum innan och handlar något annat gott:)


fix&trix.





När vi kom hem från utflykten till Jönköping tog jag upp allt jag köpt och visade Harry. Han la sig direkt på tyget och började leka med sparbössan. Lyckat! Egentkligen hade det väl varit smartast att låta sänghimlen ligga kvar i den lilla kompakta förpackningen inför flytten men jag tror både jag och Harry var nyfikna på att se hur den skulle se ut på riktigt. Så vi satte ihop den, Harry och jag. Min lilla hjälpreda♥

shopping och inredning!





Idag har jag och Harry varit i Jönköping. Vi tog bussen från stan till A6 och IKEA. Syftet med resan var att köpa lite saker till Harrys nya rum.
Tyget från Marimekko har jag tittat på hur många gånger som helst men det har aldrig blivit av att jag köpt det. Jag hade tänkt att Harry skulle ha grönt och blått i sitt rum så det här tyget passar perfekt. Det kommer hänga framför hans två garderober istället för dörrar. Det kostade en mindre förmögenhet men det kommer bli grunden för färgerna i lillens rum och bryta av mot de vita väggarna. Jag gillar att det funkar i ett barnrum utan att vara barnsligt. Love it!
Den gröna lilla sparbössan i form av en uggla har jag själv velat ha länge till min ugglesamling, men eftersom det var Harry som skulle få saker idag och eftersom den är grön och kommer passa superbra i hans rum fick han den istället. Från KG Design, köpt på Village.
På IKEA tittade vi mest på saker vi kan köpa lite längre fram - lampor, mattor, möbler, förvaring - men nånting ville jag ändå köpa åt honom idag. Det blev en sänghimmel i form av ett löv till rummet. Dessutom några roliga bestick i olika färger och ett mat-set med gröna grodor på.

Jag var lite nervös innan vi skulle åka på dagens utflykt. Det är ett ganska stort projekt att först ta tåget till Jönköping och sen bussen till A6 och eftersom det var första gången visste jag ju inte riktigt hur det skulle gå. Det gick dock förvånansvärt enkelt. Harry sov en ganska lång stund och när han sen vaknade satt han tyst och snällt och tittade på alla roliga saker och människor runtomkring. Jag blev så stolt, både över honom och mig själv! Det känns alltid så bra efter att man klarat av någonting som känns jobbigt innan. Nu vet jag att jag klarar av även detta!
Det känns också bra att själv köpa saker till Harry. Oftast är det ju Marcus som handlar alla dyra saker men nu var det jag som fick planera, tänka ut och köpa. Det var så roligt att bara köpa saker till Harry och att sedan se hur roligt han tyckte det var med alla fina, nya saker. Det här var en lyckad dag som gav mig bättre självförtroende och lite extra energi!

kapten krok.


harry banan.

Harry har blivit så stor så stor. Han kan så mycket, jag blir helt chockad varje gång jag ser på honom.
Han har börjat krypa massa på knäna. Häromdagen var det roligaste att krypa runt, runt i lägenheten. På knäna! In i sovrummet, ut i köket, vardagsrummet, tillbaka in i sovrummet. Och så vidare - runt, runt.
Han har upptäckt att man kan öppna och stänga dörrar, så nu går det inte att lämna en dörr på glänt längre.
Han kan klättra ur stolen, vagnen och gåstolen så det går inte att lämna honom själv där. Förra veckan vände jag mig bort i två sekunder för att fixa till Harrys lunch och när jag tittade på honom igen hade han klättrat ur sin stol och låg PÅ bordet! Så nu är sängen enda säkra stället att "förvara" honom på.
Han står så fint, behöver knappt hålla i sig. Han har kommit på en ny lek - att stå vid soffbordet och gå runt det. Att försöka ta alla saker på bordet (dator, vattenglas, pennor, mobiler m.m) ingår också i leken.. Igår stog han upp vid bordet och höll sig i kanten. Jag satt på andra sidan och Harry började leka "tittut-leken" med mig. Han satte sig på knä så jag inte såg honom och när jag sa "vart är Harry?" reste han sig upp igen, stolt som en tupp och med ett leende som sträckte sig från öra till öra!

Nu ska vi vänta på regn-uppehåll så vi kan gå på stan och handla käk!


ma-ma.

Jag: Vad säger vovven?
Harry: MA-MA!

Ja, nuförtiden är det ma-ma som gäller. För hela slanten. Hela dagarna. Det är så gulligt! Jag vet inte om han fattar vad det är han faktiskt säger men jag kan inte låta bli att bli så gimla glad när han sträcker upp armarna mot mig, tittar mig i ögonen och säger mamma. Fast å andra sidan satt han och sa mamma i typ tio minuter till en annan tjej på Unga Föräldrar, men ändå! :)

jag saknar...


...den där stora tjocka magen!


gratis bebis någon?

Dagen har så här långt varit bättre än gårdagen. Då var Harry supergnällig hela dagen och sov knappt nånting. Tillslut pallade jag inte mer, fick migrän och övervägde att ge bort honom gratis till nån snäll tant. Han kan verkligen gå en på nerverna den där gnällspiken. Höjdpunkten på dagen var när han fick bada på kvällen (för att tvätta bort all aska och sot som han hittat i kakelugnen och sen krupit runt i). När han fick sitta i sin balja med massa skum och leka med badleksakerna han fått av sin mormors kompis blev allt bra igen.
Idag har vi haft det ganska bra. Vi sov middag båda två - i två och en halv timme! Det behövde nog både Harry och jag.
Jag tror nästan att det är tänder på gång igen. Han har varit så tjurig och ledsen, sovit och ätit jättedåligt i flera veckor. Jag intalar mig i alla fall att det är tänder, för är det inte det så betyder ju det att Harry bara är sån här och det går jag INTE med på!


unga föräldrar.

Kom precis hem från Unga Föräldrar. Har inte varit där på hur länge som helst och detta var antagligen sista gången, om vi inte hinner gå innan min skola börjar i höst. Förut tyckte jag det var lite jobbigt att gå dit eftersom Nässjö är en ganska liten stad och de flesta kände igen varandra sen innan. Dom pratade mest om folk dom kände, skvallrade om vilka som var med barn och vem som blivit ihop med vem. Dessutom hade nästan alla barn som var över ett halvår när jag började där när Harry var sex veckor, så vi kunde inte vara med och leka med dom andra. Det är ganska svårt att ta sig in i en grupp soom redan känner varandra, men idag var det riktigt trevligt. Alla satt och fikade och pratade och umgicks med varandra. Det har hänt så mycket sen sist vi var där - alla barn har blivit så stora, många har hunnit börja på dagis, en tjej väntar sitt andra barn. Tiden går så fort.
 


personligt.

Hur gammal är du om fem år? 25
Vem var den sista du träffade? Som oftast - Harry. Vi sitter ihop han och jag
Hur lång är du? 168 typ
Vilken var den senaste film du såg? Oj.. Bebismorsa och film?.. Hm, det var nog när jag och Marcus hyrde "Year One" förra helgen eller när det var. 
Vem ringde du senast? Mor min
Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till pappa: Den som säljer stolen heter Monika och har nummer xxxx :P 
Vad är dagens planer? Hallå det är tisdagskväll - Desperate Housewives! Vad annars? Mata bebis, lägga bebis, lägga mig.
Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på till vem. Men ringa! 
Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Married. Sen typ 21 år - gamlingar ;P
När såg du senast din mamma? Några veckor sen 
Vilken ögonfärg har du? Blågrå (med lite grönt ibland) 
När vaknade du idag? Först kvart över fyra, sen halv sex. 
Har du någon gång dödat en katt? Det hoppas jag verkligen inte!
Vilken är din favoritplats? Ojoj. Finns många fina.. Vart som helst där det är kvällssol, lite sommarvarmt och luktar hav!
Vilken plats föredrar du minst? Där inte Harry och Marcus är.
Var tror du att du befinner dig om tio år? Hoppas att jag har ett eller två barn till, kanske är gift. Bor i ett fint hus i någon större stad och jobbar med nåt kul. Och har en chinchilla!
Vad skrämde dig som barn? Mormors katt, clownen på Mallorca, Karlsson på taket. 
Vem fick dig att skratta senast? Harry, han är allt för rolig den lille gossen.
Är du för ung för att äga vinylskivor? Oh no! Tyvärr lyssnas de inte på alltför ofta, ligger mest på nån hylla. Just nu i flyttkartong.
Har du stationär eller bärbar dator? Bådeoch men den stationära är paj.
Sover du med eller utan kläder på dig? Med. Jobbigt att springa upp naken mitt i natten för att mata bebis ju!
Hur många kuddar har du i sängen? 5 - två som är Marcus, två som jag har under huvet och en som ligger på huvet. På tok för få. 
Hur många landskap har du bott i? Två - Västmanland och Småland. 
Har du någon gång spytt på fyllan? Oja.
Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Beror väl lite på sammanhanget. Allihop 
Är du social? Jajo, det får man väl säga.
Vilken är din favoritglass? Omöjligt att säga men när jag jobbade på café fanns det Yogurt&körsbär och Mascarpone som var jävligt goda
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa hus, skaffa en helt ny garderob, ta körkort, skänka en slant till unicef, resa, resa resa! Harry skulle nog få nåt litet också.
Tycker du om kinamat? Oooooooh yeah.
Tycker du om kaffe? Can´t live without it!
Vad dricker du till frukost? Juice och kaffe
Sover du på någon särskild sida? Höger, vänster, rygg, mage!
Kan du spela poker? Jag lär mig det ofta men glömmer varje gång. Ganska kul dock! När jag är i Nora brukar alltid pappa fråga "finns det nån som vill ha spö i poker?" Nej men jag vill vinna!
Tycker du om att mysa? Såklart
Är du en beroendemänniska? Mm.
Känner du någon med samma födelsedag som din? En gammal kompis från lågstadiet fast hon firade aldrig sin födelsedag eftersom hon var Jehovas Vittne. Ashton Kutcher, fast han känner jag ju inte.
Vill du ha barn? Har redan satt en till världen och fler ska det väl förhoppningsvis bli. Sen, i framtiden
Kan du några andra språk än svenska? Engelska, en del tyska, lite spanska.
Har du någonsin åkt ambulans? Nepp.
Föredrar du havet eller en pool? Havet lätt! Fast jag har fortfarande inte lärt mig det där med att få saltvatten i ögonen
Vad spenderar du helst pengar på? Hyra, mat! Knatten! Frågar ni min sambo blir nog svaret kläder, loppisfynd och inredningsgrejer! :D
Äger du dyra smycken? Några som jag fått i typ konfirmations - och studentpresent
Vad var det senaste du stoppade i munnen? Vindruva
Vem är den tråkigaste människan du känner? Nämner inga namn.
Välj ett ärr på din kropp? Ett stort ett på höger knä. Fick det när jag var typ sex år. Vi var på utflykt med klassen och allas föräldrar och jag ramlade på nån jäkla rot och slog upp hela knät. Pappa fick bära mig genom skogen till bilen och köra mig till akuten där jag fick sy.
Vad har du för ringsignal? Nokias vanliga. Tråkigt, jag vet!
Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Inte så många men min chockrosa dopklänning från Hongkong hänger på byrån! 
Flirtar du mycket? Ja det är klart, med nära och kära
Vart togs din profilbild för din blogg? I hallen
Kan du byta olja på bilen? Är det ett skämt? Visst, jag kan inte köra men jag kan byta olja. LOL
Har du fått fortkörningsböter? Nej.
Vilken var den senaste bok du läste? Tragglar med Roms Portar, har inte kommit in i den än. Innan den var det Stekta gröna tomater ♥
Läser du dagstidningen? Om jag är hemma hos nån som har tidning.
Prenumererar du på någon veckotidning? Mama och Family Living ♥ 
Dansar du i bilen? Ibland :P
Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3, på nåt sjukt pinsamt program som Marcus verkade gilla
När var du i kyrkan senast? Bröllop i Kalvträsk på midsommar -09
När ska du gå upp imorgon? När Harry vill..

vart är världen på väg?

Det är den 4 maj och det snöar!? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Idag har vi...
...varit på Lilla Gruppen på BVC. Var bara vi och två andra mammor + barn där, men det var ganska skönt att det inte var så många. Jag och Harry har inte varit på nån föräldragrupp på jättelänge så jag ville passa på nu innan det blir sommaruppehåll, sen ska ju Harry börja på dagis och jag ska tillbaka till skolbänken. Nästa vecka är det avslutning och vi ska vi ut och grilla.Trevligt!
...pratat med Hyresvärd-Håkan som äger vår nya lägenhet. Han var och köpte tapeterna vi valt. Eftersom det inte fanns vita tapeter bland de billigare tapeter vi fick välja mellan hade vi tänkt köpa en lite dyrare och betala mellanskillnaden. Men nu visade det sig att den j*vla tapeten kostade 400 kronor/rullen. För vit, vanlig tapet! Utan mönster, skiftningar - bara helt vit! Så jag bad honom måla vitt i vardagsrummet och Harrys rum istället och det skulle han. Snyggare att måla ändå tycker jag :)
...bråkat lite. Harry har varit trött men inte velat sova. Jag har varit trött på Harry och velat att han ska sova.


middagstips.

Jag ligger och jäser i soffan efter kvällens middag - cannelloni med spenat, svamp och mascarpone. En egen variant av Gordon Ramsays recept i senaste numret av Buffé. Jag ändrade mängd och antal av vissa ingredienser, bytte ostsorter, struntade i något och la till lite annat. Följde min kvinnlig intuition helt enkelt - och gott blev det! Rekommenderas varmt. (Tips! Använd portabella-svamp. Den är ganska dyr, men matig och god. Den är även god att använda tillsammans med grönsaker i någon slags gryta, istället för exempelvis kyckling)
Mitt mål nu när Marcus inte är hemma är att äta "Manda-mat", därför blev det räkmacka med avokado igår och antagligen blir det pastasallad med pepparrotssås och lax imorgon. Det gäller att passa på när Herr "räkor-är-havets-skalbaggar" Hansson är iväg och krigar!


måndag.

Harry har varit övertrött hur länge som helst men inte kommit till ro, men nu äntligen har lillprinsen somnat. Jag sitter i soffan och kollar på Halv åtta hos mig och känner plötsligt hur trött jag är. Det får bli en lugn kväll. Titta på Bonde söker fru, byta blöja på Harry, sätta på pyjamas och ge honom lite välling och sen sova!

Idag har jag hunnit packa ganska mycket inför flytten. Vi har varit ute på en liten promenad och beställt dopfika på Thimons. Jag hade tänkt baka själv men jag höll på att stressa ihjäl mig över receptjakt, provbak och smakkombinationer. Så det får bli färdigköpta tårtor - antagligen mycket finare och godare än om jag skulle baka det själv. Vad det blir för något får ni se den 5 juni :)

Längtar tills jag kan sitta ute på vår balkong i kvällssolen!


nattbus och morgonlek.

Inatt vaknade Harry kvart i tre, vilket egentligen är ganska okej om man jämför med hur dåligt han sovit på sista tiden. Han har alltid varit "periodare" med sömnen - ibland sover han hur bra som helst och ibland vaknar han flera gånger, vänder och vrider, låter i sömnen. När han var drygt en månad sov han hela natten tills Marcus kloka ringde vid halv sex. Jag blev överlycklig och trodde att "nu änligen har det vänt, halleluja!" Nu, sex månader senare, inser jag att det inte var så enkelt. Han hade en period förut när han sov till halv sex ungefär, och det var superskönt. Då gick vi upp ungefär samtidigt som Marcus och jag kände mig lagom utvilad. Senaste veckorna har det dock varit några timmars sömn hit och dit och det tar på krafterna i längden. Efter att jag gett honom mat inatt somnade han till, men så fort jag lagt mig ner rullade han över på mage. Så höll vi på ett tag, fram och tillbaka, upp och ner, rulla och vända. Därför blev jag ganska förvånad över att jag kände mig ganska pigg och glad när vi gick upp halv sex imorse. Jag hade massa energi och diskade, plockade undan, packade två stora flyttkartonger, ringde in en beställning till H&M. Harry satt glatt med i sin säng och lekte med reflexband och fjärrkontroll. Roligt! :)


sunny sunday.



(Harry - lik pappa)

Så var det söndag igen. Soligt och fint. Harry somnade precis, men när han vaknar igen ska vi åka till ICA och handla mat. Jag ska nämligen försöka mig på att vara ensam hemma med Harry när Marcus åker ut på övning. 10 dagar. Helt ensamma. Jag har lite lätt panik och ångest inför den kommande veckan men förhoppningsvis kommer det gå bra. I värsta fall får vi hoppa på tåget hem till mormor och morfar.

I eftermiddag ska vi gå långpromenad och låta Harry gunga i någon lekpark innan vi går till nya lägenheten. Möte med hyresvärden där idag.


harry och mamma.


RSS 2.0