jul, mellandagar och nyår.

En månads lov med sovmornar och långa lediga dagar. Trodde jag ja! Det är fullt upp mest hela tiden tycker jag. Men egentligen gör det ingenting, jag älskar jul och nyår och att fixa med all mat, alla klappar och planering.
Sen annandagen har vi varit i Nora. Har hunnit med att träffa flera vänner och släktingar redan, så idag ska jag och Marcus ge oss iväg på mellandagsrea och "Harry Potter och dödrelikerna" i Örebro. Skönt att hinna gå i affärer i lugn och ro utan en ettåring som håller på att dö av rastlöshet i vagnen.
Imorgon bär det av hem igen, måste hinna planera och fixa med all mat inför nyår! Då blir det parmiddag hos oss :)


julafton 2010.



Julen fitrade vi i Jönköping hos Marcus faster och hennes familj. Vi åt massor av god julmat, lekte med alla barn och fick besök av tomten som delade ut massvis av julklappar. Bland klapparna gömde sig bland annat en London-resa till mig, en spa-vistelse till Marcus och ett ton leksaker och fina kläder till Harry. Återkommer senare med mer bilder och berättelser om vår jul!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ALLIHOP!


fredagsmys och jullov.



Idag träffade jag och Harry Lisa, Millan och Josefine i min klass. Det blev en avskedsfika på Thimons. I och för sig bor ju både Millan o Lisa i Nässjö, men det känns som att vi inte kommer hinna ses så mycket på lovet. Man har ju att göra ändå. Och Josefine åker hem till Stockholm och lever storstadsliv. En månad utan nya vännerna känns länge!
Dock blev jag och Millan klara med sista uppgiften för året idag, och det väger liksom upp en del. JULLOV!


usch och blä.

För några månader sen kom Harry på en ny lek. Den gick ut på att han smakade på sina tår och sa "usch". Från början lät det mest som "iss" men tillslut lärde han sig säga usch helt. Den här leken har vi kört med mycket. Så fort man sagt usch har Harry satt sig ner och smakat på fötterna, vilket sett ganska kul ut. Ibland har han själv börjat leka och vi andra har hängt på. Så det har varit mycket usch hemma hos oss senaste veckorna. På sista tiden har usch börjat användas till det mesta. Smulor som hittas på golvet, när vi byter blöja, när Harry får mat han inte tycker om eller bara när han känner för det. Nu har han även börjat lära sig "blä" och det är så gulligt när han rynkar på näsan, skakar på huvudet och säger "uss" och "bäää"!


mors bänk.



Nu är bänken monterad och klar. Och står hemma i vårt kök. Så nu har Harry fått en ny möbel att lära sig klättra upp på..


lucia!



Idag hade Harry sitt första luciatåg på dagis. Han var tomte, liksom alla andra barn. Jag tyckte det var ganska onödigt och lite tråkigt att köpa färdig tomtekostym så han hade nya röda jeans, superfin tomteluva och mormors stickade tröja och raggsockor. Han var så söt, såg ut som en liten skogstomte! När tomtetåget kom in i rummet som vi föräldrar satt i var det ganska mörkt och Harry blev nog lite skrämd av alla människor som satt där och stirrade. Han blev lite ledsen först men när jag och Marcus vinkade till honom lugnade han snabbt ner sig. Jag blev lite förvånad över att han stog helt stilla under hela showen, jag hade trott att han skulle springa fram direkt när han såg oss. Men han stog så fint bredvid de andra barnen med sin lilla luva på sned och lyssnade när fröknarna och de större tjejerna och killarna sjöng fina julsånger. Efteråt fikade vi med pepparkakor, saft och glögg. Jag älskar julmys!


finbesök.

Harry sitter i sin säng och leker. Han somnar nog snart. Jag tänkte städa. Feja och dona, skrubba coh skura. Diska lite och plocka härochvar. Vi får nämligen långväga finbesök imorgon i form av Harrys mormor&morfar och morbröder. Det är inte var dag man får gäster från metropolen Nora, så nu ska här fixas!


några ord från en stolt mor.

Marcus och Harry är lediga den här veckan och häromdagen åkte de med Danne till Jönköping. Harry älskar Danne, han är världens bästa lekfarbror och barnvakt. Marcus skulle iväg och tatuera sig så under tiden åkte de andra hem till Dannes mamma. Harry var lite avvaktande först, som han kan vara mned främmande människor, och höll sig väldigt nära Danne. Bara det tyckte jag var väldigt gulligt, att han blev som en extrapappa. Efter att mamman bjudit på ostfralla, bulle och pepparkakor förstod dock Harry att hon var väldigt snäll hon med. Så allt hade funkat superbra och Harry hade inte alls brytt sig om att varken jag eller Marcus var med. Så sött, min ettårige son helt ensam hemma hos en okänd dam med sin barnvakt. Men det gulligaste var ändå något som Daniels mamma hade sagt: "Jag har hört talas om såna här barn, men aldrig riktigt trott på att dom finns".
Kan inte bli annat än stolt ♥


så var det måndag igen.

Hejsvejs! Dålig uppdatering här på bloggen, jag skyller på förkylningar och massa ton med plugg som jag håller på att gräva mig upp ur.
Marcus och Harry är lediga den här veckan så jag behöver inte tänka på dagishämtingar och lämningar utan kan fokusera på mitt. Imorse var jag en sväng på skolan för att lämna in mitt bidrag till barstolstävlingen! En i vår klass kommer få sin barstol tillverkad och utställd på Stockholm Furniture Fair i februari, så jag tyckte det var värt att lägga ner lite tid på en säljande presentation av den. Målade min bänk också. En bänk som jag gjort helt själv i Prototyptillverkningskursen. Den är snart helt klar, ska bara torka och monteras ihop. Jag är superstolt över den, att jag klarat av att göra den helt själv! Så kom hem till oss och provsitt! :)
Resten av dagen måste jag fixa några skisser, slänga ihop en ansökan om stipendie för studieresa till Milano och plugga till tenta som jag tror är på fredag. Eller torsdag..

Förresten har jag gått runt och trott i nästan två veckors tid att jag är helt klar med julklappar. Nu har det dock gått upp för mig att jag måste köpa något till Marcus med.. Har i och för sig redan köpt en liten grej, men jag vill komma på något stort och fint. Så ni som har förslag, dela gärna med er! Han läser ändå inte bloggen så det är bara att kommentera på!


förkylning.

Vi är mitt uppe i ännu en förkylning. Jag har varit risig några dagar och Harry hade 39 graders feber igår när vi kom hem från dagis. Han fick vara hemma med Macke idag men imorgon blir det förhoppningsvis dagis igen. Hoppas det inte håller i sig alltför länge.


RSS 2.0