mat mat mat!

På eftermiddagen började jag känna mig illamående. Blev livrädd för att jag snart skulle behöva ligga med huvet ner i toan, men tack och lov har jag klarat mig. Jag har spenderat de senaste timmarna på Harrys madrass medans han har lekt och grejat lite bredvid. Jag tror dock inte att jag mår illa pga av sjukan med stort S, utan det beror nog helt enkelt på matbrist. Jag är så hungrig att jag inte känner hunger längre, jag blir bara illamående. Efter att Marcus kom hem för nån timme sen kom jag på att jag nog inte ätit mat sen i söndags eller måndags. Sen dess har det blivit nån macka här och lite fil där. Jag varken hinner eller orkar laga mat när Harry är sjuk, jag har massa plugg och Marcus är på övning. Så snart ska jag njuta av varje tugga av maten som gubben är och hämtar på libanesen!


update.

Jag tackar gud för att jag klarat mig från magsjukan! När jag gick och la mig den där kvällen när jag hittat Harry badandes i sitt eget kräk tänkte jag "jag kanske vaknar om en timme".. Men timmarna och dagarna har förflutit och jag mår fortfarande bra. Väldigt skönt. Harry har inte kräkts mer men han vill fortfarande inte äta och hans mage lever fortfarande loppan. Det får bli en hemmadag imorgon också. Och på kvällen kommer Marcus hem från övning så förhoppningsvis blir min och Harrys ensamstående mamma/sjukt barn-kaos lite uppstyrt.


livrädd för tjejbaciller.


Vad är det för fel på mammas pussar?


magsjuka härjar i vårt hus.



Det har varit full rulle de sista dagarna. Marcus är på övning och jag har haft massor av plugg. Pappa var här lördag-söndag och hjälpte till med barnpassning och ideer till mitt designprojekt, men efter att han åkte har vi fått nya problem. Harry har blivit magsjuk. Runt halv elva igårkväll gick jag in till Harry för att rätta till honom och lägga på filten, och upptäckte att hela sängen, bebisen och golvet runtom var fullt av kräk! Dessutom hade han bajsat i sömnen. Först då kopplade jag - Harry hade varit lös i magen några dagar och dessutom inte velat äta nåt på hela söndagen. Det var bara att ta upp honom och byta blöja, pjamas och sängkläder. Harry var tyst hela tiden, sa inte ett ljud utan bara lät  mig hållas. Bara det tydde ju på att det var nåt som var fel. Sen somnade han om nästan direkt utan att klaga och sov tills jag väckte honom halv nio imorse. Jag chansade och gav honom frukostvälling, men det var inte så smart. Så de senaste timmarna har jag matat honom med tesked. Han verkar dock ganska bra nu. Han har inte kräkts något mer och till och från kryper han runt och leker så smått. Han har redan fått i sig nästan två dl välling och drack några klunkar själv för ett tag sen, så förhoppningsvis var det en kort släng av magsjuka han åkte på. Och förhoppningsvis klarar jag mig. Går just nu bara runt och väntar på att bomben ska explodera.. 


halleluja!



Idag lämnade jag in de två sista inlämningsuppgifterna i Designteknik A, så efter tentan på fredag är kursen avslutad! Skönt att kunna stryka tre stora uppgifter som blivit klara denna vecka och fokusera på det som är kvar. Förutom tentan är det en stor designuppgift i Formgivning A som ska redovisas den 27/10, där vi ska ta fram ett varuexponeringsställ för tygprover för ett företag i Nässjö som heter Nevotex. Bara en vecka kvar men jag tycker ändå att jag kommit igång så smått. Dessutom kommer min pappa och hälsar på i helgen så förhoppningsvis hinner jag göra klart det mesta då. Pappa är ju lite av en hejare på det där med varuexponering så jag hoppas på lite hjälp och ideer där.
Jag underlättar förresten tentapluggandet med mina nya gem, köpta på Moderna Museet. De livar upp de flesta skolböcker, till och med "Ritteknik för möbelindustrin"! :)


studieresa.

I fredags var vi på studiebesök i Stockholm. Trots lite dålig planering från lärarnas sida kom vi tillslut till White, Moderna och Arkitekturmuseet. Det blev även en snabb glutt på Hotell Skeppsholmen. Intressant att se hur det ser ut där människor sitter och arbetar mitt i Stockholm på en av Sveriges största arkitektbyråer, och konstutställningar är ju alltid kul. På Arkitekturmuseet hade de dessutom en konsthantverksutställning som var inspirerande, rolig och tankeväckande. Glömde såklart kameran i bussen, men jag har snott några bilder från deras hemsida så ni får en känsla av hur utställning ser ut.
 På bussresan (som totalt tog mer tid än tiden i stan) blev det mycket snack, skratt och flummande till följd av sömnbrist. En ganska rolig dag ändå.

 


(Bilder från arkitekturmuseet.se)


julkänsla.

Jag älskar julen och nu har den där underbara julkänslan redan landat. Det är ju lika bra att njuta av den så länge det går innan jul, eftersom den försvinner så fort efteråt. Jag har precis shoppat vinterjacka och mysig halsduk och börjat fundera lite smått på julklappar och dekorationer till hemmet. Nu när Harry är så stor tycker jag det är viktigt att verkligen visa vad julen är. En liten julgran, ljusstakar i fönstren, krans på dörren, tomte med luva och skägg, ett nytt ljus varje söndag, stämningsfull musik, lussekattebak och glöggdrickande. Julen är mys!


tuppkam.



Harrys hår bara växer och växer och blir tjockare och tjockare. Idag stylade vi en liten tuppkam :)


hemmagjord pizza!



Det där med mat har alltid gått i perioder för mig och Marcus. Ett tag lagade vi jättemycket lasagne, sen kyckling och klyftpotatis med tzatziki och så vidare. Sista året eller så har vi ätit hemmagjord pizza en hel del. Men det är ju så gott, mycket godare än platta köpepizzor som simmar i fett, och dessutom kan man bara lägga på allt man har hemma. Idag blev det en med vitlökssmaksatt tomatsås, lufttorkad delikatesskotlett, parpika, lök, riven ost, chevre och basilika. Och på min del ett STORT berg med färska champinjoner. Love!


två nyanser av grönt.



Depend Nailpolish och Baja Päron ♥


stockholm!

Imorgon bär det av till Stockholm. Vi är två klasser från skolan som ska åka till huvudstaden för att besöka Arkitektmuséet, Svensk Form, White Arkitekt och Moderna Muséet. Ska bli spännande och kul att göra dessa studiebesök och roligt att göra någonting med hela klassen. Hoppas på en givande dag!


bebishelg!

Nu äntligen är det bestämt! Den 13-14 november kommer underbara Dea och Johanna och hälsar på med Charlie och magen. Då blir det lek och bus och mys med barn och gravidmage! :D


plugg för hela slanten.

Igår hade jag egentligen självstudiedag men dom som ville fick sitta i skolan och plugga, så fanns läraren där om man behövde hjälp. Jag satt där från tio till fyra och pluggade STENHÅRT. Tog inte en enda rast, skippade lunchen. Skönt att få saker gjorda och att kunna fråga om hjälp när fastnar. Det är ju värdelöst att sitta hemma och hålla på med CAD och sen inte veta alls hur man ska lösa en uppgift. Det är ju inte bara att gå och plinga på hos grannen direkt (eller, det är det ju eftersom min granne gått samma utbildning som jag, men ändå). Det tråkiga är bara att vi har så sjukt mycket att göra just nu att hela gårdagens arbete knappt gör nån skillnad. Tre olika stora uppgifter i CAD som ska vara klara på måndag/onsdag, tenta i Designteknik A på torsdag nästa vecka och en hemtentamen där vi ska ta fram ett designförslag på ett varuexponeringsställ för ett företag i Nässjö. Det ska vara klart den 27:e och jag har knappt börjat.. Har inte varit med på nån genomgång eller på studiebesök på företaget eftersom Harry varit sjuk. Panik!


världens sötaste unge!


Det finns en liten kille som jag tycker mest om i hela världen. Som är superduktig och gör mig jättestolt. Han heter Harry. Han har lärt sig vad man gör i de olika rummen i vår lägenhet. Säger jag att vi ska gå och byta blöja springer han till badrumsdörren, säger jag att vi ska äta går han till köket, frågar jag var pappa är knackar han på sovrumsdörren (vem tror ni får mest sovmorgon i vårt hushåll?). Han förstår att saker inte försvinner bara för att man inte ser dom och han kommer ofta ihåg var han lagt saker innan. Han förstår mycket av det man säger till honom, även om han ofta skiter fullständigt i det. Till favoritsysselsättningarna hör att öppna ugnen (som inte har barnlås), öppna kökslådorna (som inte har barnlås), att slänga ner saker i toaletten och att leka med toaborsten. Men han tycker också om att göra saker som är tillåtna, i alla fall ibland. Som att läsa sina böcker, leka med bilar, skramla och slå, leka med saker som låter, mysa med gosedjur. Favoritegosedjuret är utan tvekan Kanin. Den har Harry haft sen han föddes och den är som hans snuttefilt. Han sover med den på nätterna och leker med den på dagarna. Kanin hänger med på allt - när vi byter blöja, äter mat, leker eller kollar på tv. Eftersom Harry älskar att mysa brukar han krama om Kanin hårt, hårt och säga "mmmmm". När vi kommer hem från dagis hinner jag knappt få av honom kläderna innan han springer in på sitt rum och hämtar Kanin. En annan grej han börjat med på sista tiden är att laga mat. Han har en hink som han brukar lägga små leksaker i, och sen tar han en kratta, skohorn eller soppslev och rör och rör och rör i hinken tills "maten" är klar. Då får man smaka och säga "nam, nam". Han är för go den där ungen ♥


oh happy day.

Trots det fina höstvädret kan jag inte låta bli att hata den här dagen lite. Harry har blivit snorig och hade variga ögon när jag hämtade på dagis (vårdcentralen imorgon igen?), hyresvärden kom utan förvarning imorse när jag satt med håret på ända och pluggade i en väldigt stökig lägenhet med väldigt mycket disk och väldigt lite ordning, toasitsen har gått i fyra delar och gör så att jag klämmer mina lår nåt så fruktansvärt och jag har ätit samma lunch/middag för typ femte gången på en vecka bara för att jag inte hinner eller pallar laga mat till bara mig. Dessutom fick jag veta att möbelkursen som skulle börja på lördag är inställd. Har känt på mig det ett tag eftersom det inte kommit nån räkning.. Så här sitter jag med en fåtölj som skriker "hej kom och hjälp mig" och tre meter grått manchestertyg. Nu har jag fått klaga så det räcker för idag så nu suddar jag bort min sura min och gör en bänk i CAD. Hejsvej!


helg.

I helgen har vi haft släktbesök. I fredags kom mormor & Lennart och hälsade på. Följde med och hämtade Harry på dagis, drack kaffe hemma hos oss och bjöd sen lilla familjen på middag på stan. Tidigt morgonen därpå åkte Marcus på övning så jag och Harry gick på stan ett par timmar med dom innan de åkte vidare mot Helsingborg.
På eftermiddagen kom Harrys farmor. Även hon har bjudit på god mat i form av räkor i currysås och baguetter med goda fyllningar. Hon har lekt massor med Harry så jag haft lite tid att plugga. Superbra att det gick att lösa, det är lite svårt att hinna med det annars, när inte Marcus är hemma. Tack för all hjälp!


HARRY.

Idag har Harry namnsdag. Förra året hade vi besök av Harrys mormor och morfar och dom köpte en brun-rutig overall i namnsdagspresent. Den hade han hela långa vintern, från att den var alldeles för stor och ärmarna hängda slappt längs sidorna tills man fick vrida, vända och trycka för att få in armarna och fötterna knappt fick plats i overallbenen. Nu är den sedan länge urvuxen och ligger med massa andra bebiskläder i en kartong i förrådet. Igår fick han en ny vinterjacka. En riktigt tuff en, svart dunjacka med päls på kragen. Han kommer vara coolaste ungen på dagis. Den är också ganska stor, så förhoppningsvis kan han ha den fram till våren. Om ett år sitter jag nog här och skriver ytterliggare ett inlägg om den där namnsdagsjackan som hängde med från första snön till blaskigaste april.


den där harry.

Den där Harry börjar bli frisk! Äntligen. Han och jag var på Vårdcentralen i tisdags och fick ögondroppar för hans ögoninflammation och sen vi började använda dom har han blivit bättre och bättre. Nu på eftermiddagen har det knappt kommit något var alls så vi hoppas, hoppas, hoppas att det blir dagis för hans del imorgon. Sen kommer hans gammelmormor och Lennart och hälsar på :)


barstol.

Imorgon har jag redovisning av Barstols-projektet. Jag är sååå nervös. Det kommer vara en till klass där, några lärare, kanske andra människor också. Utöver min klass. I en aula! Jag håller på att dö av nervositet, kommer säkert inte kunna sova inatt.
Eftersom Harry varit sjuk i över en vecka har det varit svårt att hinna bli klar med allt. Jag har fått plugga varje liten sekund jag haft över. Jag har tänkt ut formuleringar och meningsuppbyggnader när jag matat Harry, skrivit och fixat powerpoint-presentation när han sovit middag, suttit och skissat och gjort prototyper på kvällarna när Marcus kollat på TV. Jag har bokstavligt talat simmat i barstolar. Drömt om barstolar, kräkts på barstolar. Men nu äntligen är jag klar och imorgon kan jag pusta ut. Innan det är dags att sätta igång med nästa grej.


ny bil!

Äntligen, efter en dryg månad utan bil, har Marcus hittat en ny! Han köpte den igår. Den är supersnygg! Jag vet inte vad ni tycker men jag anser att detta ger typ 100 vuxenpoäng :P


söndagsdiagnos.

Jag ringde vårdcentralen i fredags för Harrys öron och feber. Dom trodde inte att det var öroninflammation eftersom det gör så djävulskt ont att han borde ha varit jätteledsen och inte kunnat sova. Dock trodde hon att det kunde vara öronsprängning, när luftvägarna i öronen svullnat pga förkylning. Då "spränger" det tydligen eftersom luften har svårt att passera. Vi fick rådet att ge nässpray några gånger om dagen och behövde inte åka på undersökning. Harrys feber har gått ner men han har istället fått vad vi tror är ögoninflammation. Jag läste lite om det och det verkade stämma. Han har jättemycket var i ögonen! Dessutom får man det tydligen ofta i samband med andra "förskolesjukdomar" vilket man väl lugnt kan säga att Harry lidit av senaste veckan. Stackarn, hoppas verkligen han frisknar till snart. Tycker han har fått utstå feber och elände så det räcker för ett långt tag framöver.


saturday.

Snart kommer Daniel hit och hänger med Harry. Jag och Macke H ska för första gången på ganska lång tid gå ut och käka. Vart har vi inte bestämt än - kanske greken, kanske italienaren. Efter maten bär det av till Brinell där vi ska se MAGNUS BETNER och förhoppningsvis skratta ihjäl oss.

Idag har jag för övrigt tränat, köpt nya kläder (till en stor redovisning på fredag :P ) och köpt hårblekning och röd hårfärg. Trött på det mörka just nu.
Ha en trevlig lördag!


RSS 2.0