rapport från sjukstugan.

På eftermiddagen visade det sig att Harrys feber ökat ännu mer - till 39,5. Det har hållt i sig resten av dagen och kvällen. Jag har försökt få i honom vatten, men han har inte varit så sugen. När det gäller maten har det mest blivit välling, men jag la en hög med makaroner på bordet så han fick gå och plocka lite själv när han kände för det. Han har fått några gurkbitar, dels för vätskan men också för att få i sig något i lite mer fast form än välling. Man får komma på sina små knep.
Jag vet inte om det beror på att han mår dåligt men Harry har varit extra kramgo idag. Han har krupit upp i mitt knä, kommit fram och gett mig pussar, sträckt upp händerna mot mig för att få bli buren. Nu på kvällen när han började bli trött låg vi tillsammans på hans mysmadrass och kramades jättelänge. Tillslut blev han helt stilla där han låg på min mage med armarna runt min hals. Han hade somnat, på tre sekunder, helt utan förvarning, och snarkade högljutt mot min kind.
 Jag har haft lite tankar på om det kan vara något med öronen också, speciellt efter den där hemska natten när Harry var så fruktansvärt ledsen och inte kunde sova. Dock har jag inte sett några tecken på att han skulle ha ont i öronen efter det, förräns idag. Det började rinna massor av vax ur ena örat, inte för att jag vet om det egentligen betyder att det är något fel. Men jag har gjort ett litet test under några olika tillfällen idag, där jag först tog på Harrys ena öra (det som det inte kom vax ur) och då reagerade han inte alls. När jag sedan tog på det andra örat tog han snabbt bort min hand. Det gjorde han varje gång, jag fick inte ta på eller i örat. Sen verkar han ju inte ha jätteont eftersom han inte klagat något över det, men ändå. Kanske värt att kolla upp. Jag ska ändå ringa Vårdcentralen imorgon om han inte blivit frisk. Då har han ju haft jättehög feber i nästan tre dygn.


feber.

Halleluja, inatt fick vi sova! Till halv åtta till och med. Harry verkade jättepigg och glad och termometern visade ingen feber. Med tiden blev han dock mer och mer ledsen och han kändes ganska varm. Det visade sig att febern inte alls gått ner, han hade fortfarande 38,5. För nån timme sen hade den gått upp ännu mer, var nästan uppe på 39. Stackarn sover för andra gången idag. När han vaknar får det bli lite mer Alvedon.
Jag är så imponerad av Harry. Han håller igång och är hyfsat glad fast han har så mycket feber. Sitter och leker med sina bilar, alldeles glödhet och röd. Kommer och kramas och pussas fast han mår så dåligt. Hoppas verkligen att han blir bättre snart, skulle behöva hinna med massa plugg imorgon. Men håller febern i sig får vi vara hemma imorgon också. 


mardrömsnatt.

Inatt trodde jag att jag drömde. Att jag hade rest bak i tiden. Att jag syndat så fruktansvärt att jag kastats raka vägen ner i helvetet.
Marcus kom hem vid nio från jobbet. Båda var supertrötta så vi gick och la oss tidigt. Samma sekund som vi lagt oss i sängen, rättat till kuddar och täcken och slappnat av hör vi ett lågt gnäll inifrån Harrys rum. Gnället övergick snart i förtvivlad gråt och det fanns inte så mycket annat att göra än att gå upp igen och glömma det där om att få sova och vila upp sig. Det visade sig att Harry hade lite feber, så vi gav honom Alvedon och la honom för andra gången den kvällen. Klockan ett, efter två timmars sömn, vaknade jag förtvivlad av att Harry var vaken och låg och grät på sitt rum. Marcus tog sig an honom och fick sitta uppe med honom i en timme innan han somnade om igen. Harry var så ledsen att jag inte tror nån i huset lyckades sova under den timmen. Vid tre var det dags igen. Varför inte liksom? Jag pallrade mig upp, trött, förvirrad och frusen. Beredd på det värsta. Och visst hade jag rätt, det blev en dryg timme ensam i den mörka natten med en skrikande bebis som var omöjlig att trösta. Han somnade till då och då men vaknade hela tiden upp igen. Vid fyra somnade han dock igen, antagligen av ren utmattning, och vi fick något så ovanligt som en sovmorgon till klockan sju. Då var jag tvungen att gå upp för att bege mig till skolan. Grabbarna stannade kvar hemma och somnade tydligen om och sov till tio. Skönt!
Jag är helt slut nu. Har ont i huvudet och känner mig helt svag i kroppen. Vill sova. En hel lång natt utan fruktansvärda avbrott. Jag hoppas innerligt att denna "vaken-natt ala nyfödd-bebis" inte upprepas inatt. 


sommar 2010.




























döskalle!



När Marcus kom hem från sina äventyr igår hade han med sig en present till mig. Utan att jag ens sagt till honom att jag ville ha den köpte han denna ljuslykta! Den heter Skull Hurricane Clear och är designad av Ludvig Löfgren. Den pryder nu matbordet! Finns på Kosta Boda. Tack snälla baby!


gårdagens fynd.



Igår hittade jag en planch med riktigt coolt tryck på anikaffären, en bok med gamla posters och en väska med utdragbart handtag och hjul till Harry. Den blir perfekt när vi ska åka tåg till mormor & morfar, då kan han packa sina egna saker och dra väskan själv! När vi kom hem från Eksjö satte han sig direkt och började plocka i och ur saker i väskan. Efter ett tag kom han även på att man kan dra den på hjulen och gick runt, runt och släpade på sin alldeles egna Findus-väska :)


djur och gamla prylar.

Idag åkte Marcus till en tatueringsmässa i Växjö med en kompis, så jag och Harry fördrev tiden med att åka till Eksjö. Vi gick i affärer och tittade lite på torget där det var någon slags "bondmarknad". Det fanns inte så många stånd men vi hade trevligt ändå. Tittade på kossorna och grisarna, och hästen som de större barnen fick rida på.
Vi gick även till en antikaffär jag gillar. Har inte varit där på ett år så det var kul att titta på alla nya saker dom fått in. Det är en jättehärlig affär med allt man kan tänka sig. Så fort man kliver innanför dörrarna känns det som man kommer in i en annan värld. Tänk er ett jättegammalt hus med knakande golv, tjocka tyger på väggarna, inte så mycket ljus, möbler som står lite överallt (dock inte mot väggen) och gamla snirkliga fågelburar som pryder varenda byrå och bord. Man skulle kunna gå i flera timmar och ändå inte hinna se varenda pryl. Dom har dessutom ett rum fullt med 50-talsprylar. Där är väggarna kläda med zebratyg och bilder på pinupor (I like!) och ett stort Fantomen-flipperspel står bredvid ett ställ emd gamla klänningar med vida kjolar. Gamla skyltar från fabriker sitter uppe på väggarna och väskor, lådor och lampor hänger, står och ligger lite överallt. Det finns så himla mycket att se, undra över, snubbla på och drömma om. Idag fyndade jag en gammal planch. Åk dit om ni har vägarna förbi Eksjö under jämna veckor! :P
 



Lägger upp bilder på dagens fynd imorgon.


blöjhav.



Häromdan fick Harry tag på ett öppet blöjpaket och en sekund senare var hela golvet fullt av blöjor!


första födelsedagen!



Äntligen tar jag mig i kragen och lägger upp lite bilder från lillgubbens födelsedag.
Av mig och Marcus fick han:

ett Pippipussel
"Micke & Molle" och "Robin Hood" på DVD
två "lära sig ord"-böcker
en brun gubbkofta med hundtandsmönster och mockalappar på armbågarna
en pastellgrön pjamas med vita moln
en T-shirt med svart-gröna päron och äpplen
en BobbyCar
dessutom fick han en "Pingu"-film som vi hade glömt slå in... Typiskt!

Tack alla släktingar, vänner och diverse andra medmänniskor som gett Harry superfina presenter! ♥


sjuk banan.

Harry är sjuk. Har feber. Just nu sover han för andra gången idag. Imorse var han jättevarm och helt hysteriskt ledsen hela tiden. Han fick leka lite med min mobil men när jag sen tog den ifrån honom blev han så förtvivlad så man nästan kunde tro att alla människor i världen dött och han var ensam kvar på planeten Jorden. Efter att ha fått i sig lite Alvedon och sovit en timme blev han dock på bättre humör. Jag bytte en sjukt äcklig bajsblöja och (efter att jag torkat rent) började Harry ta på stjärten, där blöjan tidigare suttit. Jag låtsades att han fått bajs på handen, låtsasluktade på den och låtsades bli jätteäcklad. Det tyckte unge herr Köpberg var vansinnigt roligt. Så det höll vi på med i typ tio minuter, om och om igen. Harry skrattade som aldrig förr.
Så det växlar fort. Men helt frisk är han inte än, lillskiten.


1 år.

Igår blev lillkillen 1 år! Herrejisses vad tiden går fort.
Vi firade med sång och paket på morgonen. Harry fick en väldigt förvånad min när jag och Marcus kom in och sjöng "Jag må han leva..." men det var väldigt roligt att öppna paket.
Dagis hade studiedag igår så Harry fick vara hemma hela födelsedagen, först med pappa och sen med mig. Vi lekde, fikade och mös hela dagen.
Återkommer med bilder ikväll.


KATASTROF!

Jag är så ledsen, arg, förtvivlad! Hur kunde detta hända? Vart är Sverige på väg? Ska min son behöva växa upp i ett samhälle där Sverigedemokraterna har inflytande? Där rasister är med och påverkar? Ska min son behöva se Jimmie Åkessons fasansfulla ansikte och bli hjärntvättad av hans skitsnack om att alla inte är lika mycket värda och att vissa har större rätt än andra att leva här? Hur ska jag skydda Harry från detta elände?
Jag vägrar! Jag flyttar, jag fryser tiden, jag isolerar mig i underjorden i fyra år!

Nu har jag i alla fall blivit medlem i Socialdemokraterna. Som ett första steg i kampen mot SD.
KATASTROF!


valdag!

Så har det hunnit bli valdag. I eftermiddags bylsade vi på oss ytterkläderna och gav oss av mot vallokalen i duggregnet. Det kändes lite högtydligt och viktigt att stå inklämd i det där lilla båset och lägga sin röst. Att visa sin åsikt och påverka resultatet.
Nu sitter vi framför teven (i nya, supersköna soffan!) och väntar spänt på ett resultat. Vi diskutera vilt, sitter nervöst tysta. Vi tror först si, sen så. Vi jämför och väger emot. Snackar skit om vissa och hyllar andra.
Vi hoppas! (Vad Marcus hoppas på vet jag faktiskt inte riktigt, han har inte velat avslöja det än)
Heja Mona!


dan före dan.

Imorgon fyller vår älskade lille Harry ett år. Ikväll är det exakt ett år sen jag och Marcus tillbringade vår sista kväll ensamma hemma, utan bebis. Vi hade tid för igångsättning morgonen efter, klockan 8.30. Det var en mycket konstig känsla att veta om att vi bara några timmar senare skulle kunna vara föräldrar. En förlossning är ju någonting som ska sätta igång av sig självt och komma när det kommer. Det kändes nästan lite fel att veta om när det skulle starta, att ha en inbokad tid för att föda barn. Men vi hade en chans att förbereda oss, så gott det nu går, inför tiden på BB, rollen som föräldrar och inte minst för själva förlossningen.
Jag minns att vi gick på stan den dagen. Jag hade ondare än någonsin i bäckenet och kom knappt i och ur bilen själv. På MIOs parkering, efter att ha strosat runt och kikat på möbler i nån timme, började jag nästan gråta av smärta, nervositet och spänning. Marcus var superkänslig och aggresiv och svor och skrek åt en tant på ICA som körde på mig bakifrån med kundvagnen.
Vi köpte goda tillbehör till vår sista frukost hemma, vår sista frukost utan barn. Vi köpte choklad och druvsocker att ha med till BB och vi vankade nervöst av och an för att få tiden att gå. Jag minns att det kändes som kvällen före julafton, när man vill somna för att få tiden att gå fortare men samtidigt är man för nervös och uppspelt för att kunna slappna av. Det är nog en av de konstigaste känslorna jag upplevt och den mest nervösa men samtidigt förväntansfulla kväll jag varit med om. Det är nu ett år sen.

Grattis i förskott älsklingen! ♥


harrys 1-årskalas!



Igår hade vi kalas för Harry. Mormor&morfr, farmor&farfar, morbröder och farbror, gammelfarmor, gammelfaster och gammelkusinerna kom förbi på mat, fika och lek. Harry fick massa fina, roliga och användbara presenter och vi hade en väldigt trevlig dag! Tack alla gäster :)


val 2010.

Några dagar kvar till valet hörrni. Jag är föväntansfull och lite nervös. Det ska bli spännande att få rösta i ett riksdagsval, att få vara med och bestämma och göra sin åsikt hörd. Tänk att jag har en röst att lägga, en chans att påverka vårt samhälle. Klart man måste ta den! Jag är lite allergisk mot människor som struntar i att rösta. Som tycker att det inte spelar nån roll. Det spelar en väldigt stor roll! Och det är en chans för alla som klagar på samhället att få vara med och ändra på det.
Själv kommer jag rösta på Socialdemokraterna. Jag identifierar mig med deras politik och håller med om det dom står för. Så jag ska absolut gå och rösta på söndag och jag ska ta gubben och sonen med mig. Ses i vallokalerna!


home alone.

Marcus åkte till Enköping idag. Kurs till på torsdag. Jag har haft lite ont i magen inför det, att klara allt här hemma, allt med Harry och allt med skolan. Men det ska väl gå! Första kvällen är snart avklarad och vi har fått mat i magen, hunnit både leka och gå promenad och nu ska jag plugga. Bra att få lite övning ifall det blir utlandstjänst framöver. Nu rör det sig ju trotsallt bara om några dagar, inte några månader.


historien om vallhundarna.



Harry har en bok om djuren på bondgården. Eller hade i alla fall, numer är det lösa sidor om djur på bondgården. Han fick den av sin farmor och farfar när han var liten bebis och den har hängt med sen dess och gett honom massa glädje. Favoriten har alltid varit vallhundsmamman och hennes valp. Mamman har en tuss med vit päls på magen så man kan klappa och känna hur en hund känns. Den har han slickat och dragit och sugit på sen urminnes tider. Den har länge varit helt tovig och kladdig och förstörd men Harry älskar de vit-svarta vallhundarna. Nu har han även lärt sig säga "vovovovov" så fort han får syn på dom. Det är en sån där liten men ändå väldigt betydelsefull grej som jag alltid vill minnas.


lördagsmys.

Marcus är hos Daniel och Harry sover. Jag ska snart krypa upp i sängen med vindruvor och nya Sköna Hem. Kolla lite teve, läsa, käka godis. Kanske ta en cider. Bara slappa, mysa och njuta av att ha lite tid för mig själv. Trevlig lördagskväll på er hörrni!


jag har blivit kär..

...i de här skorna. Tänk vad cool Harry skulle vara i såna! Kanske får bli ett par till våren. Finns på junkyard.se.


barstol!

Kära läsare, jag har ju tidigare nämnt att vi fått ett ganska stort projekt i skolan. En jätterolig, avancerad och lärorik uppgift, men framförallt - en väldigt stor möjlighet! Utan att säga för mycket ska vi designa varsin barstol, och åtminstone en i klassen kommer ha sin alldeles egna stol med på Möbelmässan i Stockholm i februari. Det ni! Som ni kanske förstår är jag lite lätt nervös och exalterad och jag behöver er hjälp! Eftersom jag inte direkt hänger på krogarna längre så skulle jag uppskatta det väldigt mycket om ni kunde ge tips på vad ni tycker är viktigt med en barstol. Tänk er in i miljön (eller ta en barrunda ikväll!) och fundera över vad ni skulle vilja att barstolen ni satt på innehöll? Kanske ska benen inte vara för mycket vinklade utåt, så att alla berusade ungdomar snubblar och ramlar in i er? Kanske ska det finnas fot- och armstöd så ni kan hänga lite avslappnat framme i baren? Ja ni fattar. All hjälp och ideér tas emot med största tacksamhet. Tack för mig.


dagiskillen.

Harry har blivit så duktig kille. Eller, det har har väl alltid varit, men det märks så tydligt nu när han börjat på dagis. Varje morgon när vi kliver innanför dörrarna spricker Harry upp i ett stort leende och blir överlycklig, hur ledsen han än varit innan. Fröknarna säger alltid "du är ju så pigg kille Harry, lika glad som vanligt idag!" när jag lämnar och "han har varit jätteduktig idag, han är ju så mysig och snäll" när jag hämtar. Fröken Monika kallar honom alltid "lilla gubben" och kramar om honom hårt, som om han lika gärna kunnat vara hennes eget barnbarn. Det är roligt att höra och se. Det underlättar ju för oss, som behöver lämna bort honom nästa all hans vakna tid, att veta att hans trivs där och att de trivs med honom.
Jag vet inte om det beror enbart på dagis, men Harry har blivit så generös. Han erbjuder mig att smaka på hans små smörgåsbitar, makaroner och frukttärningar, och han håller hela tiden fram de leksaker han leker med för tillfället mot mig, som för att låta mig vara delaktig i leken.
Han är så duktig och jag är så stolt!


ny lampa!


Den här lampan från Ellos har jag varit sugen på såå länge och nu har jag äntligen köpt den. Den kommer i framtiden få hänga i köket. I like!


tisdag.

Oj en sådan skön dag det har varit idag. Idag hade vi muntlig redovisning i Projektteknik, men när jag väl kom till skolan visade det sig att min arbetspartner var sjuk. Typiskt! Jag körde igenom hela vårt arbete ändå, hade ganska bra koll på det hon skulle prata om också så det gick ganska bra. Det jag var mest nervös för innan var att vi skulle filmas under tiden vi redovisade för att sen få se oss själva och få feedback av läraren. Men det gick förvånansvärt bra! Jobbigt att se och höra sig själv, visst, men han tyckte jag gjorde bra ifrån mig. Jag klarade mig till och med ifrån de problem jag brukar ha (prata för fort!). Så det var skönt.
Efter två timmar i skolan åkte jag hem och diskade och bakade bröd. Hämtade Harry på dagis och gick sen och hämtade världens största paket från Ellos. Nya kläder och ny kökslampa! När jag kånkat hem på allt och fått in allt i lägenheten åt jag och Harry middag och sen har vi lekt konstant tills han somnade för en timme sen.
Har även hunnit träna och tvätta fyra tvättar. Nu väntar lite plugg över MSN med några tjejer i klassen.


till alla fina läsare.

Varje dag möts jag av nya fina kommentarer från er underbara läsare. Ibland är de så roliga att jag skrattar rakt ut, ibland är de så snälla att jag blir rörd och ibland är de så kloka och smarta att jag verkligen får mig en tankeställare. Så tack för alla kommentarer, de värmer och ger mig en stunds glädje i vardagen. Fortsätt kommentera!

Till Elin: Du är så snäll och härlig, gumman. Harry ser verkligen fram emot presenten. Hoppas vi ses snart!


söndag i lekparken.


Idag tog Marcus med sig Harry till lekparken, vilket visade sig vara en höjdare!


design!


Idag fick jag ett bokpaket från Adlibris fullt medm massa kurslitteratur, bland annat de här tre design-böckerna. Så nu har jag i alla fall lite intressant läsning framför mig :)


fridaynight.

Tråkiga bloggen har blivit ännu tråkigare. Jag lägger aldrig upp några bilder och jag har ingenting vettigt att skriva. Vi får väl hoppas på bättre tider, när jag kommit in mer i skolrutinerna och kanske hinner med lite seriöst bloggande mellan allt pluggande.

Kan ju i alla fall berätta att vi var hos Nils och Emelie igår, tillsammans med några andra. Käkade goda mackor och paj, drack kaffe och saft. Harry var övertrött och ledsen, men var nöjd så länge han fick klappa Nils på huvudet och titta på fotbollskort. En trevlig torsdagskvällsaktivitet!
Idag har jag varit hela dagen i skolan och haft ganska så ovärda diskussioner om hur vi upplever skolan m.m. Sen jag kom hem har jag gjort pizza och små modeller i CAD. Läxor, läxor, läxor.


den där harry.

Harry har blivit en så stor kille. Snart ett år. Dagiskille. Han leker för fullt och man kan riktigt se när han funderar över saker och ting. Han gör många olika ljud och bokstäver ifrån sig och brummar när han leker med sina bilar. Idag försökte han sätta på sig en strumpa. Det kanske inte låter så märkvärdigt, men att han han för det första förstod att strumpan skulle vara på just foten och att han sen verkligen försökte sätta dit den, var jättestort! Ibland lägger han kepsen eller tröjan på huvudet, bara för att han vet att man klär på sig plaggen på det sättet.
Han kramas och myser med Kanin, Nalle och sina andra gosedjur. Han klappar dom på huvudet, kramar om hårt, hårt och stryker deras små tassar över sin kind.
När Marcus kommer hem från jobbet och Harry hör hur dörren öppnas och stängs, släpper han allt och rusar ut i hallen. Han blir helt överlycklig och ropar "BABBA!".
Han är ganska duktig, vår kille ♥


homework.

Idag var det redovisning av "bra design"-arbetet. Jag valde stringhyllan till slut ändå, liksom två andra.. Men det gick bra och var intressant att höra hur andra tänker.
Idag kom vi igång med ett nytt projekt - ett grupparbete med låsasuppdraget att komma på en ny produkt till Rörstrand. Dessutom har vi fått lite information om en ganska stor uppgift vi ska dra igång med snart. Jag tänker inte avslöja än vad det handlar om, men tro mig, det är stort!


RSS 2.0